KADA SE KRSTILA NA OSTROGU I PROMENILA VERU, BOŽEN JE URADILA NEŠTO NEVEROVATNO: Njen testament je i danas MISTERIJA

Kako je Božen napravila svoju impresivnu imperiju zasnovanu na kozmetičkim preparatima i šta se desilo sa njenim testamentom?

Zanimljivosti
11:52h Autor:
KADA SE KRSTILA NA OSTROGU I PROMENILA VERU, BOŽEN JE URADILA NEŠTO NEVEROVATNO: Njen testament je i danas MISTERIJA
Božen Žumbor, Foto: Printscreen Youtube / trista300

Božen Žumbor je žena čiji je život i dan danas velika misterija. Rođena u Korivici u Hratskoj u kojoj je provela detinjstvo sa bakom, a potom se pridružila roditeljima u Holandiji, da bi je velika ljubav prema Srbiji dovela u Beograd gde je devedesetih pokrenula pravu kozmetičku imperiju.

Nije bilo osobe koja tih devedesetih i dvehiljaditih nije koristila neki od proizvoda Božen kozmetike. Iza tog imena stajala je Božen Žumbor, žena koja je vešto krila svoj privatni život. Ipak, Srbija je Božen doživljavala kao veliku dobrotvorku jer je u par navrata pomagala šakom i kapom ugroženi narod.

Božen
foto: Printscreen Youtube / Dobrica Vulović

U to teško vreme po Srbiju, Božen odlazi na Ostrog gde se i krstila i prešla u pravoslavnu veru. Nakon NATO bombardovanja, Božen je bolnicama i centrima za nezbrinutu decu podelila tone sapuna, šampona, soli za umorne noge, kapsule belog luka za stare i sokove.

"Da bi mogao da dobije ljubav, čovek mora i da je podari. Kakvo je zadovoljstvo imati ako ne delimo sa onima koji nemaju i kako da se radujem životu ako ne ublažim nečiju patnju," rekla je Božen tada.

Preminula je 2012. godine nakon duge i teške bolesti. Dugo se lečila na VMA, a potom i u Holandiji, ali bezuspešno.

Božen nije bila udata i nije imala decu. Nakon njene smrti sve je zanimalo jedno: ko će naslediti to silno bogatstvo? Međutim, do današnjeg dana nije otkriveno kome su pripale njene nekretnine na Avali, u Beogradu, u Holandiji kao ni novac od prodaje kozmetičkih preparata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs