UGLEDNI DOKTOR SKOVAO PLAN SA LJUBAVNICOM DA UBIJE ŽENU: Imao je sve, ali mu se na kraju pohlepa obila o glavu

Da novac kvari ljude i da nije zlato sve što sija , govori nam upravo priča o Iri Bernstajnu, uglednom doktoru koji je u životu imao sve što je poželeo, ali ga je pohlepa na kraju uništila.

Zanimljivosti
16:38h Autor:
UGLEDNI DOKTOR SKOVAO PLAN SA LJUBAVNICOM DA UBIJE ŽENU: Imao je sve, ali mu se na kraju pohlepa obila o glavu
Kako je ugledan doktor planirao da ubije svoju suprugu?, Foto: Printscreen/youtube

Ira Bernstejn (43) je u životu imao sve ono što bi jedan čovek poželeo. Bio je bogat i ugledan doktor, imao je sjajnu lekarsku reputaciju, divnu suprugu i troje dece. Međutim, ova idilična priča postaje prava krimi drama kad je u Irin život ušla Keli Gribeluk (36).

Da priča bude morbidnija, zahvaljujući upravo njegovoj ljubavnici Keli, Irino pravo lice počinje da izlazi na videlo i ugledni doktor za koga su svi mislili da je bio dobar otac i suprug, svojim pomračenim umom zasenjuje čak i iskusne kriminalce.

Naime, na samom početku ovaj ljubavni trougao je bio osuđen na propast, a da priča o prevari bude još gora govori o tome činjenica da je Ira sa svojom ljubavnicom Keli skovao pakleni plan da se zauvek otarasi svoje supruge Suzan!

Dr Ira
foto: Printscreen/youtube

Ljubavna priča Suzan i Ire

Suzan i Ira su svoju ljubavnu romansu započeli tokom devedesetih godina tokom studiranja na Pen Stejt Univerzitetu. Svi su zavideli ovom zaljubljenom i uspešnom paru. Ira je završavao specijalizaciju u podijatriji, a Suzan je spremala diplomski rad iz obrazovanja.

2002. godine par se venčao i započeo zajednički život u gradu Ramapu, u Njujorku. Tokom godina dobili su troje divne dece, sina i dve devojčice. Suzan je zarad dece postala domaćica, dok se Ira usavršavao u oblasti podijatrije. Međutim, dok je njegova medicinska karijera išla uzlaznom putanjom, Suzan i Ira su počeli da imaju sve više bračnih nesuglasica. Par je počeo često da se svađa, a po Suzaninim tvrdnjama bilo je i porodičnog zlostavljanja. "Ira mi je svakodnevno pretio, vređao i koristio se manipulativnim igricama", izjavila je svojevremeno nesrećna žena. Međutim, to je samo bio početak....

Mračan ljubavni trougao

Keli je bila Irina pacijentkinja upravo u periodu kada je par prolazio kroz bračnu krizu. Varnice između Ire i Keli su gotovo odmah počele da izbijaju. Ni Keli nije imala sreće kad je u ljubav bila u pitanju. Naime, bila je razvedena i tvrdila je da ju je njen bivši suprug maltretirao, međutim njen bivši muž je sve to negirao izjavom da je Keli imala intimne odnose sa njegovim nećakom koji je u to vreme imao 19 godina.

Kad je Suzan saznala za Irinu prevaru, podnela je zahtev za razvod 2014. godine

Želela je da njen neverni muž skupo plati za naneti emotivni i psihički bol, pa ga je tako naredne dve godine vukla po sudovima. Međutim, ispostavilo se da razvod nije bio jedini Irin problem u životu. Naime, Ira je bio pod budnim okom istražnih organa, jer se smatralo da je počinio prevaru u osiguranju. Sve ovo što ga je snašlo, Iru je jako frustriralo, a njegovo loše psihičko stanje je počelo da se odražava i na Keli koja više nije mogla da podnese da ga gleda takvog.

Naime, Keli je smislila jedno mračno rešenje pomoću kojeg će svi njihovi problemi nestati, a ideja je bila da se zauvek otarase njegove supruge Suzan. Ispostavilo se da ovaj surovi plan nimalo nije smetao Iri, bez oklevanja se složio sa tim! Uopšte mu nije predstavljalo problem što će troje njegove male dece ostati bez majke.

Pakleni plan

Početkom 2016. godine, Keli se našla sa svojim starim prijateljem Markenzijem Luisentom. Markenzi se bavio švercovanjem automobila, a Keli je upoznao u periodu kada je prolazila kroz težak razvod i kad je tom prilikom kupila automobil od njega. Nakon toga, Markenzi joj je rekao da šta god joj bude trebalo u životu da može njemu da se obrati. Keli je pretpostavila da Markenzi ima neke kontakte i u "podzemlju", tako da je od njega zatražila pomoć da se reši Suzan. Kad su ga pitali šta je Keli od njega taćno tražila, odgovorio je da želi da Suzan bude zbrisana sa lica zemlje.

Međutim, Markenziju je ipak proradila savest, pa je odmah otišao u policiju da prijavi Keli. Iako su mu policajci verovali u to što govori, ipak nisu imali nijedan fizički dokaz protiv nje. Naime, smestili su joj klopku. Zatražili su od Markenzija da se pretvara da je prihvatio ponudu, a njegov automobil su ozvučali. Po Markenzijevoj izjavi, Suzanina smrt je trebalo da izgleda kao tragična saobraćajna nesreća. Markenzi bi, po Irinoj naredbi, u tom slučaju dobio 100 000 dolara, ali do susreta između njega i Markenzija nikada nije došlo. Kad je pitao Keli zašto Ira ne želi da se sastane sa njim, ona mu je odgovorila: "On je jako loše. Čovek uopšte ne spava, ne jede... Svestan je on toga šta će uraditi, i to ga ubija..." Ipak je došlo do njihovog susreta, kad je Keli zamolila Iru da se ipak sastane sa njiim, što će se na kraju ispostaviti kao kobna greška.

Pre odrađivanja prljavog posla, Ira je zahtevao od Markenzija da mu dokaže svoju lojalnost tako što će zapretiti i prebiti dva agenta za osuguranje a koji su mu bili za petama. Detektivi su angažovali šminkere pomoću kojih su agenti delovali kao da su pretučeni.

Markenzi je narednog jutra pokazao Iri fotografiju "pretučenih" agenata i to je njemu bilo sasvim dovoljno da ga ubedi da će Markenzi odraditi prljavi posao. Obavestio ga je da će ga Keli kontaktirati o svim detaljima vezanim za ubistvo.

Hapšenje

2. marta 2016. godine, Keli je pozvala Markenzija da se nađu na Volmart parkingu i da se konačno dogovore kako će sprovesti pakleni plan u delo. Predočila mu je detaljan Suzanin raspored za naredni dan kada je trebalo i da je ubije i uzme novac. Policijski istražitelji su konačno imali sve što im je trebalo protiv Ire i Keli.

Bez ikakvog odlaganja, oboje su bili uhapšeni istog tog dana. Optuženi su za pokušaj ubistva i kovanja zavere, a Ira je takođe bio optužen i za planiranje napada protiv agenata za osiguranje.

Kada su policajci otkrili Suzan šta je sve rađeno iza njenih leđa, zapanjila ih je izjavom: "Zapravo, nisam nimalo šokirana".

Tokom istražnog postupka, Ira se nije brinuo za svoju porodicu, već o tome kako će sve ovo uticati na njegovu reputaciju i ugled! Pokušavao je da svu krivicu svali na Keli, govoreći da je ona bila ta koja je manipulisala njime, međutim dokazi su govorili suprotno.

U maju 2017. godine, Ira je optužen i osuđen na 15 godina robije, dok je njegova ljubavnica Keli osuđena na 12 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs