Uobičajena je pojava da svakodnevno koristimo određene stvari za koje se kasnije ispostavi da se koriste na drugačiji način, odnosno da sa malo mašte i kreativnosti mogu da budu višenamenske.
Jedan od tih predmeta je i rende koje ima gotovo savaka kuhinja. Za mnoge popularne stvari, posebno u okviru pripeme hrane, shvatimo da koristimo pogrešno, a među njima je i rende.
Sigurni smo da ovu spravu često koristite, kako za povrće tako i za kačkavalj ili čak neke voće, a kako je koristite? Da li je držite uspravno kao većina ljudi ili ipak znate za caku? Ovde pričamo o rendama sa tri, četiri ili više strana.
Na videu možemo da vidimo da redne zapravo možemo da držimo i vodoravno, a ne uspravno, piše Mirror.
Savet je da rende položimo vodoravno i umesto gore-dole, sir rendamo levo-desno. Na ovaj način će se usitnjeni komadići sira skupljati unutra i neće ići okolo.