pogledajte

NAJBOLJI SAVETI ZA PAKOVANJE POKLONA: Savladajte 5 TRIKOVA i vaši pokloni će izgledati kao da ih je umotao profesionalac

Uz malo truda poklone za vaše bližnje dodatno ukrasite prelepim papirima ali i trikovima koje možete pogledati dalje u našem tekstu.

Zanimljivosti
Autor:
NAJBOLJI SAVETI ZA PAKOVANJE POKLONA: Savladajte 5 TRIKOVA i vaši pokloni će izgledati kao da ih je umotao profesionalac
Pakovanje poklona, Foto: Printscreen Youtube / Craft Factory

Pakovanje poklona je za vas poput fizike? Ne znate odakle da počnete ili šta je sve potrebno da dobijete poklončiće upakovane kao što to vidite na Pinterestu? Nemojte da se brinete, pronašli smo za vas najbolje savete s Tik Toka uz pomoć kojih ćete svaki poklon upakovati kao profesionalac.

Pa da počnemo:

1. Lepo zamotani klasični kvadratni poklon

Najbitnije je da imate dovoljno papira i da ste ga dovoljno isekli da poklon možete s njim da obmotate. Treba vam i selotejp.

Nakon što izmerite papir stavite kutiju na njega i presavijte papir do kraja gornjeg dela pa zalepite komadom selotejpa. Presavijte drugi deo papira za pakovanje preko tog dela i zategnite.

Potom duži deo papira presavijte prema unutra i poravnajte kako bi ivica papira bila uz ivicu kutije. Zalepite selotejpom.

Okrenite kutiju na bok i stisnite bočne strane na kutiju prstima poravnavajući uglove koje ste dobili. Potom ih sve presavijte na kutiju i zalepite. Isto uradite i s drugom stranom.

2. Jednostavno pakovanje flaše

Uzmite komad papira i preklopite preko flaše pa isecite dovoljno veliki komad u koji će flaša stati.

@mama_mila_ How to wrap a bottle ? this wrap can be used on circular or square bottles to wrap them perfectly every time. The slits in the paper help the paper fold neatly when you tie the ribbon around it ? #christmas2022 #christmastok #giftwrapping #giftwrap ♬ R o c k i n A r o u n d - ?????? ⋆ ???

Potom presavijte bočne ivice i na mestu gde će se nalaziti vrat flaše zarežite pet rezova oko 5 cm dugih s obe strane. Zatim namestite bocu u papir tako da zarezi budu oko njenog vrata.

Zalepite bočne strane papira i donji deo pa rukama stisnite mesto papira na kojem su zarezi. Lepo poravnajte oko vrata i zavežite ukrasnom trakom.

3. Pakovanje poklona neuobičajenog oblika

Izmerite papir da je dovoljno dug da obmota poklon, odsecite, presavijte ivice papira jedan prema drugom i zalepite ivice selotejpom. Zatim dno presavijte prema gore i stisnite.

@mama_mila_ Wrap the trickiest shaped gifts like a pro ? #giftwrapping #LearnOnTikTok #hometips ♬ Snowman - Sia

Otvorite 'dno' i preklopite strane prema unutra i stisnite. Potom gornji i donji deo presavijte prema unutra kako bi stvorili 'pod' poklona i zalepite selotejpom.

Stavite poklon unutra i preklapajući gornji deo papira prvo na jednu, potom na drugu stranu. Stisnite preklopljeni deo uz poklon i uzmite traku. Zamotajte poklon s njom, ali ne po sredini, već malo na levoj ili desnoj strani kako bi nakon stavljanja trake deo preklopljenog papira mogli dići' kako bi izgledao kao harmonika.

4. Pakovanje okruglog poklona

isecite dovoljno dugi i široki papir u koji ćete moći da zamotate okrugli poklon. Potom proverite da gornji i donji deo dolaze do sredine.

@mama_mila_ The simple way to wrap round gifts ? cut enough paper to wrap around the present and cover half of the top and half of the base. Cut the top + base into strips and then simply fold these strips around the gift! So quick and easy! Hope this was helpful xx #giftwrapping #christmas #christmastiktok #giftwrappinghacks #christmascountdown ♬ Let It Snow! Let It Snow! - Frank Sinatra

Gornji i donji deo potom zasecite svakih par centimetara 5 centimetara dubine. Obmotajte poklon u papir.

Deo koji je zarezan potom jedan po jedan zarezani deo preklopite do centra i na kraju zalepite selotejpom. Ponovite i s drugim krajem.

5. A šta ćemo sa ostacima papira?

Od ostataka ukrasnih možete napraviti lepi ukras poput mašnice na vrhu poklona. Isecite komad papira u oblik kvadrata i presavijte po dijagonali.

@mama_mila_ Don’t throw away your gift wrap scraps until you try this simple trick ? such a simple way to reduce waste + add a beautiful addition to your gifts ? #christmas2022 #christmascountdown #christmastiktok #giftwrapping #tipsandtricks ♬ Last Christmas - Wham!

Zasecite svaki napravljeni ugao. Zalepite papirić na vrh poklona.

Zatim na sredini zalepite komad obostranog selotejpa. Povucite svaki trougao prema sredini i zalepite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs