NEVEROVATNO

ZBOG MISTERIOZNE BOLESTI DEVOJČICI SE ISKRIVIO VRAT: Lekari su joj dali male šanse da preživi, a onda ih je sve ŠOKIRALA

Devojčici se u osmom mesecu života iskrivio vrat zbog misteriozne bolesti, imala je male šanse da preživi. Međutim, operacija je uspešno prošla, a ona je konačno počela normalno da živi.

Zanimljivosti
10:55h Autor:
ZBOG MISTERIOZNE BOLESTI DEVOJČICI SE ISKRIVIO VRAT: Lekari su joj dali male šanse da preživi, a onda ih je sve ŠOKIRALA
Devojčici se iskrivio vrat zbog misteriozne bolesti, Foto: Printscreen Instagram/afsheengul786

Trinaestogodišnja devojčica iz Pakistana, Afšin Gul boluje od veoma retke i čudne bolesti. Naime, ona pati od misterioznog mišićnog stanja zbog kojeg je njena glava bila savijena pod uglom od 90 stepeni.

Smatra se da Afšin Gul pati od poremećaja zbog kojeg je njen vrat savijen, medicinski poznat kao Atlanto-aksijalna rotaciona dislokacija. Problem se pojavio u detinjstvu, još dok je imala osam meseci, a povreda je nastala tokom igranja, prenosi Dejli Mejl.

Devojčica ne može da ispravi glavu, te zbog toga živi u konstantnom bolu, dok su joj svakodnevne aktivnosti znatno otežane. Sam hod, korišćenje toaleta kao i ishrana za nju predstavlja veliki problem.

Afšin dane provodi sa svojom porodicom bez mogućnosti da ide u školu i da funkcioniše kao sva deca.

U samom početku, roditelji nisu pridavali značaj stanju u kojem je devojočica počela da se nalazi, sve dok se njeno stanje vremenom nije pogoršalo. Umesto u bolnicu, odveli su je kod narodnog lekara, "iscelitelja", ali joj ništa nije pomoglo.

Devojčici su lekari 2018. godine rekli da postoji mogućnost da je operišu, ali da su šanse da preživi 50 posto.

"Rekli su nam da postoji 50 posto šanse za uspješnu operaciju i zamolili nas da idemo kući i razmislimo o tome" , rekao je devojčicin stariji brat.

"Ne možemo je čak ni u u bolnicu odvesti jer ne može putovati javnim prevozom. A taksi košta 70 funti (oko 80 evra)", dodao je brat.

Međutim, njen život konačno je počeo da se menja na bolje kada je podvrgnuta hirurškom zahvatu u jednoj bolnici u Nju Delhiju, a operacija je bila izuzetno uspešna. Afšen će trebati još operacija u budućnosti kako bi nastavila ispravljati vrat i kako bi konačno mogla normalno da funkcioniše.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs