ŠTA SE DEŠAVA SA DUŠOM POKOJNIKA 40 DANA NAKON SMRTI? Naučnici otkrili činjenice koje do sada nismo znali

Iako postoje razna verovanja šta se dešava sa dušom 40 dana nakon smrti, naučnici su sada došli do neverovatnih saznanja

Zanimljivosti
16:14h Autor:
ŠTA SE DEŠAVA SA DUŠOM POKOJNIKA 40 DANA NAKON SMRTI? Naučnici otkrili činjenice koje do sada nismo znali
Šta se dešava sa dušom posle smrti?, Foto: Shutterstock

Prema narodnom verovanju, duša pokojnika četrdeseti dan od smrti odlazi na nebo, do tada se njegov duh zadržava na zemlji. Naime, nije slučajno zašto je izabran baš broj 40 i zašto se vekovima u narodu održalo to mišljenje o čovekovoj duši posle smrti, prenosi Mondo.

Sprovedena su mnoga naučna istraživanja o tome šta se desi kada ljudi napuste svoja tela i vrate se u svet duša. Da li se duh pokojnika zaista zadržava 40 dana posle smrti, kao što je to narodno verovanje?

Naučnici otkrili šta se deđšava sa dušom nakon smrti
Naučnici otkrili šta se deđšava sa dušom nakon smrtifoto: Shutterstock

Ruski naučnik Petar Petrovič Garjajev je eksperimentisao laserom promenljivog vizuelnog spektra i svetlosti, koja je prodirala kroz vakumsku komoru, a počela je da se oblikuje po uzorku DNK koji je bio unutra. Ponovio je eksperiment sa DNK, ali svetlost je ponovo zadržala oblik.

Danas je to poznato kao DNK fantom efekat koji je ostao misterija. Spektrometar, za koji su naučnici mislili da je neispravan, registrovao je "fantome" tokom 40 dana.

"Ispostavilo se da je naš molekul DNK antena, jer sadrži atome metala koji služe kao neka vrsta prijemnika koji je usmeren prema kosmosu, odakle prima neke upravljačke kosmičke informacije. Postoji jednostavan eksperiment sa ikrom žabe, kada se stavi u komoru od 80 odsto nikla i gvožđa, gde postoje svi uslovi za normalan razvoj ćelije sa jednim izuzetkom - nema spoljašnjeg elektromagnetnog okruženja. U tom nenormalnom elektromagnetnom okruženju embrioni se pretvaraju u čudovišta i niko od njih i ne dođe do stadijuma žabe", otkrio je ruski naučnik.

Da li duša zaista napušta telo?
Da li duša zaista napušta telo?foto: Shutterstock

Kako je objasnio, on smatra da DNK generiše radio talase i laserske zrake koji grade informacione holograme. DNK je dugačak 500 milijardi kilometara, a u njemu su upisani svi podaci o nama: od dlake, boje očiju, do emocija i bolesti.

Austrijski naučnici su 1997. dokazali da se foton može prenositi sa jednog mesta na drugo, uz očuvanje informacije.

"Oni su veoma jasno pokazali da foton može da se teleportuje, a naša DNK, naši hromozimi, rade na principu fotona. To znači da naše ćelije komuniciraju jedna sa drugom beskonačnom brzinom. Ukratko, koncept vremena tamo nestaje", tvrdi profesor Garjajev.

S druge strane, verovanja u narodu kažu da molitve voljenih pomažu duši da prođe kroz teška iskušenja koja traju od 9 do 40 dana nakon smrti zato što se smatra da će čovek tokom života možda odgovarati za grehe koje je počinio, ali se neće baš za sve pokajati. Da bi se odala počast dobrim delima koje je osoba počinila tokom svog života, organizuje se komemoracija, na kojoj se rođaci pokojnika mogu setiti dobrih dela čoveka, dok pronalaze reči utehe jedne za druge.

Veruje se da molitva pomaže preminulima
Veruje se da molitva pomaže preminulimafoto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs