top saveti!

NAJEFIKASNIJA 4 NAČINA UKLANJANJA KAMENCA U KUPATILU: Zaboravite na užasne mrlje po slavinama, lavabou i bojleru

Kamenac je veliki problem u svakom domaćinstvu kod nas, ali uz nekoliko koraka vrlo lako ćete ga ukloniti i to zauvek!

Zanimljivosti
04:32h Autor:
NAJEFIKASNIJA 4 NAČINA UKLANJANJA KAMENCA U KUPATILU: Zaboravite na užasne mrlje po slavinama, lavabou i bojleru
Najefikasniji načini uklanjanja kamenca u kući, Foto: Shutterstock

Kamenac zadaje glavobolju svim ženama, a koliko god bile uporne u čišćenju, uvek se ponovo pojavi. Ostavlja ružne mrlje na slavini, lavabou, bojleru, čajniku, veš-mašini, što prilično ume da vas nervira, zar ne?

Glavni uzrok nastajanja mogu biti razni deterdženti i sapuni, kao i minerali u vodi. Mi vam donosimo nekoliko opcija za njegovo uklanjanje koje provereno rade! Više nećete razmišljati da li će zbgo kamenca raditi tuš i kako ga trajno očistiti.

1. Filter za vodu

Bilo bi dobro da koristite filtere, a najbolji su oni priključci za česmu, koji veoma efikasno uklanjaju nečistoće, opasna organska jedinjenja, bakterije, teške metale.

Slavina, Česma, Kupatilo
foto: Shutterstock

2. Omekšivač vode

Omekšivačima vode nazivaju se uređaji koji uklanjaju kalcijum, magnezijum i druge minerale iz vodovoda i to je odličan način da se spreči pojava kamenca.

3. Čišćenje vodovoda

Najvažnija opcija za preventivno sprečavanje pojave kamenca! Slobod čišćenje vodovoda praktikujte što češće, a uz omekšivaš vode ćete imati dobitnu kombinaciju, te na stvaranje ove "napasti" možete i da zaboravite!

Soda Bikarbona
foto: Shutterstock

4. Rastvor sode bikarbone

Ova tečnost vam može biti i odličan saveznik i u čišenju pločica. Soda bikarbona je sjajna za mnoge stvari, a kada je u pitanju kamen, najbolje deluje u kombinaciji sa sirćetom. Pomešajte jednu kašiku sode bikarbone sa 150 ml sirćeta i sipajte to unutrašnjost cevi. Potom ostavite da rastvor odstoji oko 20 minuta, pa isperite toplom vodom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs