Verujte srcem!

VLADIKA GRIGORIJE RAZBIO JOŠ JEDAN MIT: Odnosi se na strogo pravilo koje su žene do sada "morale" da poštuju u crkvi

Vladika Grirorije iznenadio sve odgovorom na pitanje da li žene moraju da nose marame i suknje u crkvi.

Zanimljivosti
10:39h Autor:
VLADIKA GRIGORIJE RAZBIO JOŠ JEDAN MIT: Odnosi se na strogo pravilo koje su žene do sada "morale" da poštuju u crkvi
Vladika Grigorije o tome da li žene da nose marame i suknje u crkvi, Foto: Printscreen Youtube / Herceg Televizija

Vladika Grigorije veru, običaje i tradiciju približava svom narodu na potpuno moderan način, te je postao izuzetno popularan, posebno među mlađim generacijama. Naime, trudi se da razreši sve nedoumice koje dugo postoje među ljudima i to putem svojih naloga na drzuštvenim mrežama, pa se neretko dešava da se ispod njegovih objava polemiše o tome šta je tačno, a šta nije.

Episkop diseldorfski i cele Nemačke izgleda da je shvatio da ovim načinom obraćanja može da dopre do velikog broja ljudi, pa je tako do sada razbio neke duboko ukorenjene mitove u našu tradiciju.

Posebno naglaša da mnogi ljudi samo stavljaju akcenat na formu, dok na suštinu uopšte ne obraćaju pažnju, a poštovanje vere se ne ukazuje na takav način.

Ovoga puta se osvrnuo na to da li žene moraju da nose marame i suknje do poda u crkvi, verovanje koje je u našem narodu veoma prisutno.

- Po mom mišljenju, nije neophodno. Važno je, naravno, biti pristojno obučen, bez obzira na pol. Na koncu, kome to smeta i ko to zagleda da li je neko došao u marami, pantalonama ili u suknji do poda u crkvu? Bog sigurno ne. On gleda u naše srce - objašnjava Vladika.

Istakao je uz to da formalizam može biti koban.

- Koliko formalizam može biti opasan, vidimo na primeru trenutnih dešavanja u Iranu, gde je način odevanja postao važniji i od samog ljudskog života - zaključio je - episkop diseldorfski.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs