neverovatno

MLADA INFLUENSERKA OČAJNA NAKON OPTUŽBI ZA EKSTREMIZAM: Moli za pomoć - "Preti mi 6 godina zatvora zbog Instagrama "

Ruskoj influenserki Veroniki Loginovoj preti 6 godina zatvora zbog toga što koristi popularnu društvenu mrežu Instagram.

Zanimljivosti
Autor:
MLADA INFLUENSERKA OČAJNA NAKON OPTUŽBI ZA EKSTREMIZAM: Moli za pomoć - "Preti mi 6 godina zatvora zbog Instagrama "
Ruskoj influenserki preti zatvor samo zato što ima Instagram, Foto: Profimedia

Popularna ruska influenserka Veronika Loginova našla se u nezgodnoj situaciji zbog korišćenja društvene mreže Instagram. Naime, Veroniki preti kazna od šest godina zatvora.

Inače, ova 18- godišnjakinja optužena je za ekstremitičke aktivnosti. Zanimljivo je da sadržaj koji Veronika plasira na ovoj društvenoj mreži ne sadrži nikakve političke ili ratne elemente.

Veronika Loginova
foto: Profimedia

Uprkos činjenici da je njen Instagram u Rusiji zabranjen klasifikujući se ekstremističkim sajtom mnogi ga još uvek koriste i dostupan je u zemlji za one koji koriste VPN.

Državni tužioci izjavili su da se mlada influenserka previše ističe u Rusiji, dok im je ona odgovorila: "Stvarno? Da li? Jedna 18-godišnja modna blogerka? Preduzetnica, kreatorka sopstvenog brenda odeće koja plaća porez svojoj zemlji? Osoba koja piše postove o podršci mentalnom zdravlju, a nikada se nije dotakla političke agende na svom blogu? Da. Eto ga. Živiš, praviš lepe slike, gradiš posao, pomažeš ljudima, nikoga ne diraš. Ali ti živiš u Rusiji, a među milion blogera oni dolaze kod tebe. Šta sad da radim? Da odem sa Instagrama? Da bežim iz Rusije? Da ih tužim?"

Veroniku je cela situacija emotivno potresla, te je kroz suze tražila podršku ističući da ovako nešto svima može da se dogodi.

"Ovo sada može da se desi bilo kome u Rusiji. Tužioci mogu svakog dana da dođu u vašu kuću. Šta se dešava? Nikada se nisam dotakla politike, a sada me čeka šest godina zatvora…zbog toga što imam Instagram.", rekla je ona.

Influenserka je takožđe istakla da joj ovakve pretnje neće zapušiti usta i da njena borba tek počinje.

"Ovo je totalno zeznuto. Želim da što više ljudi zna za ovu priču. Bila bih zahvalna svima koji mogu da me podrže tako što će objaviti ovo što mi se dešava. Zaista je važno.", objasnila je Veronika.

Tužilaštvo je optužilo influenserku za ekstremizam jer je "izvršila određene radnje koje privlače korisnike na društvene mreže Fejsbuk i Instagram."

Veronika Loginova
foto: Profimedia

Veronika je kroz suze snimila video u kojem je rekla "Nažalost, danas ne objavljujem svoj uobičajeni bezbrižan, moderan sadržaj. Imam pravi problem koji me pritiska i utiče na moj život na najnegativniji način. Ne mogu sama da se nosim sa tim. Ovo može da se desi apsolutno svakome od vas u Rusiji."

"Problem se ne rešava. Zato molim sve koji imaju glas, sve koji imaju makar jednog pratioca da podele ovo i da kažu da to nije normalno.", zaključila je Veronika tražeći pomoć svojih pratilaca.

Veronika Loginova
foto: Profimedia

Podsetićemo da je je društvena mreža Instagram u Rusiji zabranjena nakon eskalacije sukoba između Rusije i Ukrajine. Uprkos toj činjenici, pojedinci još uvek koriste ovu društvenu mrežu, a među njima je i olimpijska klizačica Tatjana Navka, supruga Putinovog portparola Dmitrija Peskova.

Veronika Loginova
foto: Profimedia

Nedavno je objavila fotografije sa dva letnja putovanja u zemlje NATO – Grčku i Tursku, zbog čega je kritikovana u Rusiji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs