BIZARNO

ANALNI SE*S BIO JE NJIHOVA OPSESIJA: Ne postoji krvožderniji i nastraniji narod - sve što su radili bilo je bizarno

Pronalazači njihovih tvorevina, morali su da uništavaju stvari koliko su bile jezive

Zanimljivosti
12:41h Autor:
ANALNI SE*S BIO JE NJIHOVA OPSESIJA: Ne postoji krvožderniji i nastraniji narod - sve što su radili bilo je bizarno
Foto: Shutterstock

Arheolozi koji istražuju i proučavaju ostatke drevnih naroda, kao što su Maje i Inke, nagledali su se svega. Međutim, narod pod imenom Moke, dominirali su čak pre svih drugih. Ovaj narod iza sebe ostavio je bizarne tragove.

Proučavajući njihove grobnice, posuđe i freske, arheolozi su ostali zatečeni prizorima koje su videli. Detaljan prikaz žrtvovanja ljudskih života, kao i seksualne bizarnosti, samo su neke od stvari kojima su Moke bili opsednuti.

Moke su bili dosta razvijen narod, dok za razliku od drugih drevnih naroda, nisu imali ni pismo ni kalendar. Izrađivali su metale, na prvom mestu zlato, veoma prefinjenom tehnikom, te iza sebe imaju veliku materijalnu ostavštinu.

Moke
foto: Profimedia

Bili su vrlo sposobni i inovativni, čak su uspevali da od pustinjskih područja, naprave plodna poljoprivredna zemljišta. Neobične građevine, poput piramida, takođe ih čine posebnima. Važnu ulogu u njihovim životima imale su životinje. Sove i šišmiši se posebno ističu, jer, prema njima, simbolizuju smrt i obnovu.

Takođe su bili veoma ratoborni. A pobeda u ratu, sa sobom je nosila određene rituale kao što su ljudska žrtvovanja na bizarne načine. Žrtvovanje poraženih ratnika, prerezanih vratova i prikupljene krvi, da bi ih pile figure obučene u kostime bogova, samo su neki od rituala.

Moke
foto: Profimedia

Izopačena opsesija seksom ostavila je veliki utisak na pronalazače, koji su videli šokantne prizore. Naime, njihovo posuđe bilo je ugravirano eksplcitnim seksualnim motivima. Šokantna je i činjenica da su se ovakvi motivi pronalazili i u duhovnim hramovima.

Moke
foto: Profimedia

Najčešće prikazivan motiv je čin analnog seksa. Velika pažnja bila je stavljena na genitalije, kako bi se što eksplicitnije videlo da je u pitanju analna penetracija. Ono što je najbizarnije jeste prikaz majke dok doji dete za vreme seksualnog odnosa. Toliko daleko su išli, da su nađeni i prikazi muških kostura koji masturbiraju, kao i živih žena koje zadovoljavaju te kosture.

Zarobljeni seksualni robovi u bizarnim izdanjima, takođe su bili opsesija ovog naroda.

Više fotograjija na kojima se šokantni motivi, pogledajte u našoj galeriji.

1 / 7 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs