NEVEROVATNO!

LJUBICA JE ZA 11 DANA U GRČKOJ POTROŠILA SAMO 10 EVRA: Otkrila kako joj to polazi za rukom već GODINAMA!

Ova penzionerka otkriva kako!

Zanimljivosti
Autor:
LJUBICA JE ZA 11 DANA U GRČKOJ POTROŠILA SAMO 10 EVRA: Otkrila kako joj to polazi za rukom već GODINAMA!
Foto: Shutterstock

Ljubicin "slučaj" dospeo je i u medije, ali - da li je zaista nerealno potrošiti samo 10 evra na odmoru?

Na Facebook stranici „Grčka info“, gde, između ostalog, srpski turisti razmenjuju iskustva i informacije u vezi s letovanjem u Grčkoj, pre nekoliko dana je jedan post izazvao dosta pažnje.

„Da li je moguće u nekom od grčkih letovališta izgurati dan sa 10 evra po osobi? Bez smeštaja, mislim na hranu, kupanje i obilazak ponečega? Molim za iskustva…“, napisao je jedan član.

Ispostavilo se da može, čak i za manje, dok za neke to nije moguće ni u Srbiji.

Ipak, komentar penzionerke Ljubice "pobedio" je čak i one koji tvrde da u Grčkoj troše oko 5 evra dnevno i to na giros i vodu. Naime, Ljubica kaže da joj je na odmoru od 11 dana dovoljno tek 10 evra.

- Ja i prijateljica stavimo u zajednicki novčanik po 10 evra i bude nam dovoljno za 11 dana. Kafu pijemo u apartmanu, hleb ne jedemo, sokove i druga pića ne pijemo, kupujemo kiselo mleko, povrće i voće, a suhomesnate proizvode nosimo od kuće i sa time skuvamo nešto na brzinu. Deset godina uvek tako i nikad nismo za neverovati potrošili više. Ali, nas dve smo penzionerke, a mladi, naravno, imaju veće prohteve - napisala je članica grupe.

Kako je u daljoj prepisci napomenula, uglavnom im niko ne veruje da prođu sa toliko malo para.

- Jednostavno smo naučili tako i zaista u ničemu ne oskudevamo, jer se uglavnom snabdevamo na pijaci - ističe Ljubica.

Nakon njenog komentara došlo je do žestoke rasprave na društvenim mrežama o tome da li je to zaista moguće, mediji su preneli "recept", ali izgleda da nikom nije jasno kako ona uspeva to da izvede iz godine u godinu.

Letovanje, Jugoslavija
foto: Profimedia

Pa, da li je realno?

Moglo bi da bude, posebno van sezone i to ako se odreknete izleta, ležaljki i suncobrana na plaži (ili ih možda imate uključene u aranžman?), kafe u kafiću (ponesete potrebnu količinu za taj period), pa čak i povremenog girosa - ako od kuće nosite neke osnovne namirnice, a u Grčkoj dnevni meni kompletirate salatom i jogurtom (jer, kako je Ljubica istakla, ni hleb ne jedu). Prema okvirnim cenama za 2022. godinu, koje je objavio portal Grčka info, kilogram paradajza je 1,50-2,50 evra, krastavci su 0,50-0,80, luk 0,50-1,30, a jogurt je 2-4 evra. Što se voća tiče, kilogram jabuka ili pomorandži, kažu, može da se nađe i za manje od evro.

Rasprava se nastavlja, nekima to ne zvuči kao odmor iz snova, ali, računica kaže da nije nemoguće.

Koliko vi obično potrošite na letovanju?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs