KORONA DONELA PROMENE!

BEOGRAĐANIN OTIŠAO DA ODMORI U NAJPOZNATIJE LETOVALIŠTE I DOŽIVEO ŠOK: Evo kako se sada letuje u OMILJENOJ zemlji Srba!

Iznenađen uslovima!

Destinacije
17:11h Autor:
BEOGRAĐANIN OTIŠAO DA ODMORI U NAJPOZNATIJE LETOVALIŠTE I DOŽIVEO ŠOK: Evo kako se sada letuje u OMILJENOJ zemlji Srba!
Foto: Profimedia

Jedno od omiljenih mesta za odmor našim sugrađanima tokom leta je, definitivno, Grčka! Iako je korona protekle dve godine mnoge sprečila da odu na letovanje, ovoga puta situacija je mnogo povoljnija!

Naime, sezona godišnjih odmora je u punom jeku, a sudeći po redovima u agencijama i po restoranima u Grčkoj, turisti iz Srbije i regiona su jedva dočekali leto.

Ono što je možda malo plašilo sve, jesu cene, međutim, tokom boravka u Pefkohoriju, uverili smo se da nema mesta bojazni.

- Set sa dve ležaljke i suncobranom, daje se po ceni jednog pića, u našem slučaju piva, te smo za svega pet evra, proveli čitav dan - priča Beograđanin za Blic.

Egina, Crkva svetog Nektarija, Grčka, Manastir, Crkva
foto: Shutterstock

Ističe da slična situacija vlada i kada ogladnite.

- U jednom od najpopularnijih italijanskih restorana, picu prečnika preko 40 centimetara, kafu i koka kolu, platili smo 14,30 evra. Pica je 11, kafa 1.30, dok je koka kola 1.80. Bitno je reći da picu komotno mogu jesti dve osobe.

Sokovi u prodavnici, kreću se već od 0,60 centi po limenci, dok je flaširana ambalaža već od 0,80 centi pa sve do 1,20 evra

Da turista ima, svedoče pune bašte restorana ali i plaža, koje se iz dana u dan pune.

U razgovoru sa predstavnicima srpskih agencija u Pefkohoriju, saznali smo da je ove sezone interesovanje veliko, te i da je svaki autobus do mora, pun, pa i da se u beogradskim predstavništvima svakodnevno formiraju redovi, a da telefoni stalno zvone.

Sudeći po rečima naših sagovornika, letovanje 2022. godine, biće u rangu sa onim iz 2019, za koje svi kažu da je bilo rekordno po broju noćenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs