GLAVNA ATRAKCIJA!

JEDINSTVENI SLUČAJ U CELOJ SRBIJI: Bračni par iz Pirota napravio prelep park na KROVU KUĆE, prizor nestvaran! (VIDEO)

Poznati pirotski pekar Dobrica Vasov na krovu porodične kuće u centru grada napravio je jedinstven park sa velikim brojem stabala koji predstavlja pravu atrakciju!

Zanimljivosti
Autor:
JEDINSTVENI SLUČAJ U CELOJ SRBIJI: Bračni par iz Pirota napravio prelep park na KROVU KUĆE, prizor nestvaran! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube /Pirotske Vesti

Kako kaže Dobričina snajka Slavica Vasov, njen svekar je kuću sagradio 1975. godine, a tri godine kasnije napravio je park na krovu kuće na površini većoj od 50 metara kvadratnih sa velikim brojem stabala. - Park se nalazi praktično iznad moje dnevne sobe u porodičnoj kući. Debljina zemlje je preko pola metra ali je odrađena kvalitetna izolacija tako da nemamo problema ni sa korenjem niti sa vlagom iako se park svakog dana, posebno leti, zaliva i uređuje. Imamo dve žalosne vrbe, 10 tuja, četiri dunje i nekoliko kruški. Dobrica je napravio kuću da bude jedinstvena ne samo u Pirotu, već i u Srbiji - rekla je Vasova.

Park na krovu, Piro
foto: Printscreen Youtube /Pirotske Vesti

Po njenim rečima, održavanje parka na krovu kuće zahteva puno posla, ali ona sa svojim suprugom to sa velikim zadovoljstvom radi.

- Svako popodne, kada završimo sa poslom u porodičnoj pekari, radimo na uređenju parka. Park se čisti, uređuje, drveće se zaliva, orezuje. Imamo i dve ogromne žalosne vrbe koje puste granje praktično do zemlje pa ih svake godine orezujemo. Zaista ima puno posla oko uređivanja, ali mi to sa suprugom sa velikim zadovoljstvom i uživanjem radimo - navela je ona.

Kuća sa parkom na krovu decenijama izaziva čuđenje i oduševljenje Piroćanaca i prolaznika, posebno onih koji nisu iz Pirota.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs