ŠOK

KAD JE PEJDŽ NESTALA NIKO NIJE OČEKIVAO OVAKAV RASPLET: Za javnost bila uzorna majka, a onda je isplivala jeziva istina!

Nestala bez traga i glasa, policija 10 godina tragala za njom

Zanimljivosti
15:33h Autor:
KAD JE PEJDŽ NESTALA NIKO NIJE OČEKIVAO OVAKAV RASPLET: Za javnost bila uzorna majka, a onda je isplivala jeziva istina!
Foto: Printscreen Youtube / 20/20 - Official Channel

Slučaj Pejdž Birgfeld koja je nestala 2007. godine potresao je čitavu javnost u Americi.

Njoj se jedne noći gubi svaki trag, a njen nestanak je unemirio čitav njen kraj. Pejdž je važila za uzornu majku 3 dece koja je bila požrtvovana i koja je učestvovala u svim prirdbama i sportskim događajima svoje dece.

Niko nije mogao ni da predpostavi šta se krije iza svega.

Svima je bilo poznato da ima bivšeg muža Roba Brikona sa kojim ima 3 dece, ali istragom je ustanovljeno da je i pre njega već bila u braku, ali je to krila.

Pejdž i Rob su bili u braku nekoliko godina. On je bio uspešan biznismen, živeli su na visokoj nozi sve dok ga nekoliko rizičnih investicija nije dovelo do bankrota. Tada nastaju i problemi, a Pejdž je nekoliko puta prijavljivala supruga za nasilje. Policija je dolazila, ali Rob nikad nije završio iza rešetaka.

Njih dvoje su se na kraju razveli i svako je krenuo na svoju stranu. Pejdž je radila nekoliko poslova kako bi obezbedila deci kvalitetan život i to su svi znali.

Jeidno sumnjivo na šta su njeni prijatelji skrenuli pažnju policiji je da je Pejdž nekoliko dana pred nestanak govorila da se plaši za svoju bezbednost, međutim niko je nije shvatio ozbiljno.

Ničega nije bilo tu što bi ukazivalo na mogućeg počinioca osim njenog bivšeg muža. Policija ga je privela i ispitala, ali je on imao neoboriv alibi.

Mesec dana nakon njenog nestanaka pronađen je njen auto. Bio je zapaljen, a na osnovu veštačenja utvrđeno je da je sa njom u automobilu bila osoba viša od 190 cm. To je potpuno skrenulo istragu u drugom pravcu, a sa njenog bivšeg muža potpuno skinulo sumnju.

Pejdž Brikfild
foto: Printscreen Youtube / 20/20 - Official Channel

Klupko počinje da se odmotava

Nakon pronađenog zapaljenog automobila usledilo je zatišje. Istraga je stagnirala, a onda su stigli novi podaci. Tek nekoliko godina kasnije njene lične stvari su pronađene, a među njima i papiri eskort agencije.

Istragom je ustanovljeno da je Pejdž zapravo vodila dvostruki život i da je bila vlasnica agencije koja se bavila podvođenjem devojaka. Takođe, i sama je obavljala taj posao.

Saznalo se da je još kao devojka radila u jednom striptiz klubu gde je i počela da skuplja kontakte koji su joj pomogli da napreduje u poslu.

Pronađen je i njen "tajni" telefon i otkriveno je da je pred sam nestanak primila na desetine poziva. Svi su bili od njnih besnih klijenata. Zapravo, Pejdž je rešila da prekine da se bavi tim poslom, ali njeni klijenti to nisu želeli da prihvate.

Na kraju se ispostavilo da je jedan od njih, zapravo i kriv za ovo ubistvo. Njena lobanja i kosti su pronađeni u obližnjoj šumi, a glavni optužni više nije mogao da krije pravu istinu. Priznao je da je ubio Pejdž i zapalio njen automobil. Deset godina nakon nestanka Lester Džouns je osuđen na 65 godina zatvora zbog ubistva Pejdž Birgfeld i time je ovaj slučaj konačno zatvoren.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs