nEOBIČAN ŽIVOTNI PUT

OVA ŽENA PRIPREMA LJUDE ZA ODLAZAK NA ONAJ SVET: Nećete verovati kakve je sve POSLEDNJE ŽELJE čula od ljudi! (VIDEO)

Amerikanka Alua Artur je imala pred sobom obećavajuću karijeru advokata. Ipak, dok je boravila na Kubi doživela je iskustvo koje ju je nateralo da promeni život iz korena.

Zanimljivosti
Autor:
OVA ŽENA PRIPREMA LJUDE ZA ODLAZAK NA ONAJ SVET: Nećete verovati kakve je sve POSLEDNJE ŽELJE čula od ljudi! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Oprostila se od potencijalnog uspeha i slave advokata i odlučila je da postane nešto što se zove smrtna dula.

Odluku da će da pomaže ljudima koji su na samrti donela je nakon što je srela nasumičnu ženu u autobusu na Kubi. Ona joj je rekla da boluje od raka grlića materice i reč po reč počele su da razgovaraju o planovima za sahranu. Alua je rekla da je shvatila u tom trenutku da ova žena nije mogla da razgovara o ovome sa svojom porodicom. To je uglavnom, zaključila je, jer se ljudi plaše da pričaju o smrti.

Nekoliko meseci kasnije pomogla je svom zetu nakon što mu je dijagnostifikovan terminalni stepen raka. Tada je znala da želi da postane dula - da pomaže ljudima da isplaniraju svoj kraj života.

- Znala sam jedino da mora da postoji način da se ljudima pruži podrška u ovom najusamljenijem iskustvu kroz koje osoba može da prođe. Nije mi teško palo da napustim posao advokata. Više me je mučilo pitanje identiteta i šta uspeh zapravo znači - rekla je Alua.

Ona je osnivač organizacije Going With Grace koja je specijalizovana za planiranje kraja života, za šta je obučila još preko stotinu ljudi. Tim za podršku ima sedište u Los Anđelesu i pomaže korisnicima i njihovim porodicama ako imaju neka emocionalna, pravna i duhovna pitanja koja dolaze sa krajem života.

Pokušava da ispuni poslednje želje svojim klijentima, pa se tako jedna mlada žena odlučila na sahranu u kući koja je bila prekrivena belim ružama. Ipak ima i onih bizarnijih, kao gospođa koja je tražila da se recept za njene kolače podeli sa svetom, a njeni ostaci da budu u tepsiji.

- Izaberite delove ličnosti koji opisuju pojedinca, ko su i do čega im je stalo. Pokušajte da sve to pretočite u njihovu smrt, jer vrednosti kojima se vodimo u životi prete nas u umiranju- rekla je.

Otkrila je i da ima planove za svopstvenu smrt.

- Kada budu videli da sam uzela poslednji dah, želim da počnu da tapšu i da budu zahvalni što sam živela i nadam se, umrla mirno - otkrila je Alua.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs