Srbija

MILICI SU REKLI DA JE RODILA MRTVO DETE: 40 godina kasnije ona je našla svog sina život i zdravog! Evo šta se desilo!

"Porodila sam se prirodnim putem, bez anestezije ili nekog opijata, rodila sam muško dete, čula ga da plače..."ispričala je Milica

Porodica
Autor:
MILICI SU REKLI DA JE RODILA MRTVO DETE: 40 godina kasnije ona je našla svog sina život i zdravog! Evo šta se desilo!
Foto: Pritnscreen/youtube/glasjavnosti

Milica Milojević (70) iz Rutevca kod Aleksinca svoju priču je ispričala i policiji, a potvrdu da je Mlađan Radivojević njen biološki sin dobila je prošle jeseni DNK analizom.

"Ta trudnoća se normalno odvijala sve do 2. marta, kada sam dobila bolove i otišla u bolnicu. To je bilo u sedmom mesecu i 18 dana od početka trudnoće po mojoj evidenciji i sećanju. Porodila sam se prirodnim putem, bez anestezije ili nekog opijanja, rodila sam muško dete, čula ga da plače…

Sinčića teškog 3,8 kilograma ugledala je po rođenju i bio je to, prema Miličinom svedočenju, poslednji put da ga je videla sve do septembra 2021. godine, kada je došao kod nje zajedno sa predstavnicima Udruženja za istinu i pravdu o nestalim bebama. U izjavi datoj kruševačkoj policiji po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, Milica je ispričala da joj je 4. marta saopšteno da joj je beba preminula, posle čega je izjurena iz bolnice bez otpusne liste ili dokumentacije, uverena da je bebu zauvek izgubila.

Da je njen sin ipak živ posumnjala je kada je videla prilog na televiziji o nestaloj deci. Kontaktirala je sa članovima Udruženja, odnosno Vladine komisije koja se bavi ovom bolnom temom. Posle susreta i pristanka na DNK analizu, pozvali su je 3. septembra i predočili da su rezultati testiranja nedvosmisleni i da ukazuju da je njen sin Mlađan Radivojević.

"Viđala sam se u narednih nekoliko dana sa Mlađanom, htela sam bolje da se upoznam sa sinom, jer je prošlo 40 godina od kad sam ga rodila," ispričala je Milica.

Nešto ranije, za ovom ženom je, ne znajući njen identitet, u potragu krenuo i Mlađan, kome je rečeno da je usvojen. Krivičnu prijavu je zajedno sa Udruženjem podneo OJT u Kruševcu 2019. godine. Iscrpljujuća potraga ih je dovela do kruševačke bolnice, matične službe, do Mlađine rođene sestre Marine Milojević(46) i, na kraju, do majke Milice.

Kako je ranije predočeno u Udruženju, Milan je kao beba otet i protivzakonito usvojen, u celom procesu izmišljeno ime roditelja na porođaju i pri upisu u matičnu službu.

Slučaj se dalje ispituje...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs