Istraživanje

Šta žene žele: Idealnog muškarca u 24. godini, uspeh u karijeri deset godina kasnije

Iako brojne žene imaju neki životni plan, većini njih se on izjalovi, pa zadate ciljeve postižu oko šest godina kasnije. Želje su im uspeh u karijeri, dobar brak i porodica
Zanimljivosti
10:44h Autor:
Šta žene žele: Idealnog muškarca u 24. godini, uspeh u karijeri deset godina kasnije
Foto: Shutterstock

Ženama bi najviše odgovaralo da sa 24 godine upoznaju idealnog muškarca koji je kao stvoren baš za njih, da bi se kasnije i sve ostale "kockice" života složile na vreme, pokazala je studija na 2000 žena britanske kompanije 3M's Post-it brand.

Prema tom istraživanju, za većinu žena je planiranje važan aspekt koji ih motiviše u životu, iako se najčešće dogodi da se stvari ne odvijaju po planu. Iako većina misli da je idealno vreme za polaganje vozačkog ispita 19. godina, za početak samostalnog života 23. i za zaljubljivanje 24. godina, ciljevi se u proseku ostvaruju šest godina kasnije nego što su to planirale, zaključili su istraživači.

OVDE saznajte šta je najveći pokretač sreće svake žene, a nije savršen miškarac.

"Nedostatak novca, hrabrosti za preduzimanje nekih životnih odluka, ali i okolnosti poput one da prosto nisu u zadovoljavajućoj ljubavnoj vezi lako ometaju planove", rekla je portparolka kompanije koja je sprovela studiju, Džesika Čivers.

Ona dodaje da čovek može da radi na planovima i odlukama, ali neke stvari ipak uključuju faktor sreće i sudbine. Na primer, teško je znati da li će se neko zaljubiti i moći da rodi dete baš do 27. godine života, i pored toga da ostvari uspeh u karijeri do 34. ali čovek ipak može da sanja.

Devojke planiraju venčanje čak i kada mladoženje nema nigde na vidiku. Više o tome saznajte OVDE.

Trećina žena kaže da su neke životne prilike propustile i da se verovatno više neće pojaviti prilika za njihovo ostvarenje, dok petina njih kaže da ponekad ne znaju ni gde bi počele sa ostvarivanjem svojih ciljeva. Oko 55 odsto žena smatra da je zapisivanje važnih životnih ciljeva dobar način da se na njih ostane fokusiran, što i povećava šanse da se oni ostvare.

OVDE saznajte 7 stvari koje muškarci ne žele da znaju o svojim devojkama.

Životni ciljevi žena

Polaganje vozačkog ispita sa 19 godina

Prvi "pravi" posao s 22 godine

Iznajmljivanje stana s 23 godine

Uvođenje zdravih životnih navika s 24 godine

Upoznavanje onog "pravog" s 24 godine

Život s partnerom s 25 godina

Veridba s 26 godina

Brak s 27 godina

Rođenje prvog deteta s 27 godina

Uspeh u karijeri s 34 godine

A OVDE saznajte šta treba da radite kako biste bili uspešni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs