Zanimljiv pristup

Šefovi, pustite ljude da dremnu na poslu: Stručnjaci tvrde da to povećava produktivnost

Odmor od 30 do 90 minuta tokom popodneva, kao i mogućnost da sami određujemo svoje radno vreme moglo bi da poboljša rad kompanija, poručuju lekari
Zanimljivosti 06.06.2014. - 15:03h
Foto: Shutterstock

Šefovi bi trebalo da dozvole zaposlenima da odremaju u toku radnog dana i tako povećaju produktivnost, predlaže jedan od vodećih akademika.

 

Vinsent Volš, profesor istraživanja ljudskog mozga na Univezitetu Koledž u Londonu takođe predlaže da zaposleni sami odrede svoje radno vreme, dolazeći na posao kada žele.

 

- Postali smo opsednuti spavanjem samo tokom noći i počeli da zapostavljamo koristi popodnevnog odmora. Najbolje je da dozvolimo mozgu da uspori i odmori se. Ja odremam svako poslepodne - rekao je Volš na festivalu nauke.

 

- Tek od industrijske revolucije postali smo opsednuti time da svo svoje spavanje "naguramo" u noć umesto da imamo jednu do dve dremke tokom popodneva.

 

Profesor je objasnio da bi odmor od 30 do 90 minuta tokom dana mogao da pomogne kompanijama da povećaju produktivnost.

 

-Ukoliko želimo da nam radnici budu kreativniji, moraju manje da rade. Kompanije bi morale da dozvole popodnevnu dremku, i da odustanu od stalnog gledanja na sat i merenja vremena - objasnio je on i dodao:

 

- Dozvolite ljudima da dolaze na posao kad im odgovara. Ako im ne smeta da rade tokom noći, putite ih!

 

Istraživanje objavljeno danas od strane Udruženja psihoterapeuta otkriva da su mnogi poslodavci omanuli u ohrabrivanju zaposlenih da naprave pravu pauzu. Svaki pet radnik radi i tokom svoje pauze za ručak svakog dana.

 

Profesor Hju Piginsiz Mančestreske univezitetske laboratorije za neurologiju, takođe napominje da je spavanje vitalno za pamćenje i učenje.

 

Istraživanja takođe pokazuju da bi današnji način života i "poremećaja u rasporedu" mogao da bude uzročnik porasta pojave raka, demencije i dijabetesa.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...