Neverovatno

ZBOG NJEGA SE ODREKLA BOGATSTVA, TITULE I OTADŽBINE: Zašto Japanci misle da ovaj čovek nije dobar za princezu Mako (30)?

Njihova veridba trajala je osam godina. Princeza Mako je "zaradila" čak i posttraumatski sindrom, ali Japanci i dalje veruju da on nije pravi izbor za nju

Zanimljivosti
Autor:
ZBOG NJEGA SE ODREKLA BOGATSTVA, TITULE I OTADŽBINE: Zašto Japanci misle da ovaj čovek nije dobar za princezu Mako (30)?
Foto: Profimedia

Japanska princeza Mako se udala. Fotografije skromnog venčanja obišle su svet, kao i vest da se najstarija ćerka prestolonaslednika Fumihita odrekla bogatstva, titule, ali i otadžbine samo rekavši DA Kei Komuru.

Zbog ove činjenice mnogi princezu Mako upoređuju sa princom Harijem. Osim što više za nju neće biti mesta na dvorcu, ona će napustiti i Japan i sreću potražiti u Americi.

Princeza Mako je punih osam godina bila verena za običnog građanina Kei Komura, dok su svi stanovnici Japana bili protiv izabranika njenog srca.

Veridba koja je razočarala stanovnike Japana, ali i njihov stav prema udaji princeze za običnog građanina, uticale su da Mako bude depresivna, te ona sada pati od posttraumatskog sindroma.

Svadba princeze je bila skromna, bez imalo pompe i glamura. Mako je fotografisana kako utorak rano napušta rezidenciju svoje porodice, klanjajući se prestolonasledniku Akišinu i majci princezi Kiko, pre nego je zagrlila svoju sestru Kako.

Princeza Mako
foto: Profimedia

Nakon pozdrava, princeza Mako je otišla sama, automobilom da bi se udala kod matičara, daleko od očiju javnosti.

Posle venčanja, par je održao konferenciju za štampu na kojoj su se izvinili za sve neprilike koje je njihova veridba izazvala. Ovo je prva fotografija para nakon četiri godine.

Princeza Mako
foto: Profimedia

Japanski mediji su u nekoliko navrata pratili Kei Komuru u SAD, gde je studirao, navodeći kako kupuje i jede brzu hranu, te kako je pustio kosu koju veže u konjski rep. Ovo je bilo dovoljno konzervativnim stanovnicima Japana da pomisle kako je muž princeze Mako nepodoban, neodgovoran i nedisciplinovan.

1 / 2 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs