Izbor lepote

DA LI SU OVO NAJGLUPLJE KRALJICE LEPOTE SVIH VREMENA: Od njihovih reči dobićete transfer blama!

Nekada kada su se gledali izbori za Mis, najzapaženiji momenti su bili oni kada su dotične dame u kupaćim kostimima odgovarale na teška pitanja žirija.

E to je bio prizor za pamćenje...

Zanimljivosti
Autor:
DA LI SU OVO NAJGLUPLJE KRALJICE LEPOTE SVIH VREMENA: Od njihovih reči dobićete transfer blama!
Foto: Printscreen/youtube/ IRamzayI

Lepota i pamet retko su prijatelji, kaže stara poslovica. Kao što poslovica i kaže, retki su izuzeci, kao što je na primer Šeron Stun koja ima koeficijent inteligencije 160.

Kad smo to raščistili, jedno ćemo ipak priznati: na atraktivnom čeljadetu glupost se nekako snažnije ističe. Donosimo listu “bisera” koji su izišli iz usta devojaka na izboru za mis:

Na izboru za Mis Filipina 2001. godine, kandidatkinji Dženin Anderson, poput stabla visokoj dami odevenoj u ružičasti bikini, postavili su sledeće pitanje: “Da možeš birati, bi li radije bila lepa i glupa ili pametna i ružna?”.

Kompleksno, gotovo hamletovsko pitanje izazvalo je pometnju u moždanim vijugama mlade Dženin pa se samo smeškala i stajala ukočeno kao… pa, stablo. U napadu altruizma, voditelj joj je pojednostavnio pitanje: “Da li bi radije bila lepa ili pametna?”. Tračak razumevanja obasjao je njeno lice. Čujte njen mudri odgovor:

"Radije bih bila lepa, jer lepota dolazi prirodno. Mislim, da bi bila pametna, moraš učiti, ovaj, puno stvari… Da, moraš učiti puno stvari da bi bila pametna!”.

Mis Tinejdž Južne Karoline Ketlin Upton, učesnica izbora za najlepšu tinejdžerku Amerike 2007. godine, kao da je iskočila iz vica o plavušama. Kad su je pitali što misli o činjenici da petina Amerikanaca ne zna pronaći SAD na karti, počastila je žiri fascinantnim uvidom u moždane procese:

"Lično verujem da Amerikanci to ne znaju zato što, ovaj, neki, hm… neki tamo ljudi u našoj naciji nemaju karte i, ovaj, verujem da je naše obrazovanje, poput onoga u Južnoj Africi i, ovaj, Iraku i svuda kao, ovaj, i ja… Ja verujem da bismo mi trebali, mislim, naše obrazovanje ovde u SAD bi trebalo pomoći SAD-u, ovaj, uh, pomoći Južnoj Africi i pomoći Iraku i azijskim zemljama, da bismo bili u stanju graditi svoju budućnost!”. Uz ljude poput nje, američka budućnost je crna poput duše serijskog ubice…

Mis Kalifornije Lea Sesil 2012. godine je pokušala postati Mis Amerike. U tom nastojanju je sprečio vakuum koji joj se nalazi između ušiju. Da budemo pravedni prema njoj, reći ćemo da pitanje, “Kakav je vaš stav o eutanaziji?”, baš i nije nešto o čemu se raspravlja na nedeljnom pikniku, ali problem je u tome što ga Lea nije ni razumela.

To je jedna od stvari za koje nisam dovoljno obrazovana, pa bih svakako trebala potražiti u rečniku šta je to eutanazija”, odgovorila je, poprimivši boju svoga jednodelnog kupaćeg kostima. “Mislim, znam da je reč o nekakvoj vakcini, je li, ali ne znam je li to dobro ili loše!”. Za takve poput nje, možda i nije loše…

Budi moja voda, ja sam sada vatra!

U obranu srpske misice Sanje Papić, možemo reći da je pitanje koje je dobila na izboru za Mis Univerzuma 2003. godine bilo zaista imbecilno. "Da li bi radnije bila vatra ili voda, i zašto?" postariji član žirija odlučio je potražiti skrivenog filozofa u sebi. Gospođica Papić, koja je verojatno bila bolesna kad se na nastavi obrađivao pojam metafore, pitanje je shvatila bukvalno:

"Ja sam ljudsko biće i ne znam kako je to biti voda ili vatra. Ne mogu odgovoriti na pitanje zato što sam ljudsko biće, devsojka sa osećanjima, a voda i vatra nemaju osećaje”.

Na izboru za Mis Kalifornije 2010. godine, prsata plavuša Loren Ešli dobila je priliku izraziti svoje mišljenje o gej brakovima. O, itekako ga je izrazila:

"Bog je stvorio čovečanstvo i voli svakoga, te svakome želi najbolje. Ako On kaže da se zbog seksanja s osobama istog pola ide u pakao, onda je to prilično ozbiljno upozorenje a, verujte mi, bog o životu puno više zna od nas, ljudi!"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs