DA LI SE SLAŽETE

10 NAJBOLJIH FILMOVA 21. VEKA: Da li ste gledali neki od njih?

Reč je o filmovima koji ne odlaze iz Holivuda

Filmovi
Autor:
10 NAJBOLJIH FILMOVA 21. VEKA: Da li ste gledali neki od njih?
Foto: Printscreen/yotube/ IFC Films

Od 100 publika je glasala pa je izabrano 10 najboljih filmova van Holivudske produkcije, koji vas teraju na razmišljanje! Gardijan je ovako presudio:

1. Skriveno (2005)

Film priča o tome kako popularni TV voditelj prima misterioznu kasetu koja mu menja život.

2. ZAMA (2017)

Ekranizacija romana Antonija Di Benedeta, koji govori o španskom oficiru koji služi u Južnoj Americi. Jedan od najboljih filmova u istoriji bioskopa.

3. Šaulov sin (2015)

Mađarski reditelj Leslo Nemeš je celom svetu dokazao da tema Drugog svetskog rata nije iscrpljena do kraja. Film govori o Jevreju koji je član Sanderkomanda. U jednom od tela u gasnoj komori prepoznaje svog sina.

4. Beli materijal

Film govori o beloj ženi koja poseduje plantaže kafe u Africi. U zemlji se rasplamsava vojni sukob, ali ona tvrdoglavo odbija da napusti ovo mesto.

5. Kradljivci

Neverovatan film o prirodni međuljudskih odnosa i o tome šta zaista znači biti porodica. Gledaoci mogu videti porodicu koja pokušava da preživi u teškim životnim okolnostima. Ali ovo uopte nije neka drama o siromaštvu, jer se dešava sasvim neverovatan zaplet!

6. Velika lepota

2013. godine je Paolo Sorentino napravio senzacionalan ljubavni film "Velika lepota". Neophodno je da pogledate ovaj film!

7. IDA

Film koji je Pavlu Pavlikovskom doneo svetsku slavu. Ovo je priča o mladoj monahinji koja odlazi u potragu za grobom svojih roditelja koji su poginuli tokom Drugog svetskog rata.

8. Jedan i dva

Edvard Jang je napravio doličan film o jednoj porodici, prikazujući događaje iz perspektive oca, sina i kćerke. U filmu postoji venčanje, sa kojim počinje život porodice, postoji sahrana, kojom se život završava. Sve između je proza...

9. Dete

Film braće Dardene priča priču o mladom, siromašnom i neodgovornom bačnom paru koji ima dete, sina. Otac, koji se bavi sitnim krađama, odluči da proda sina i time se ne samo oslobodi obaveza, već i obogati.

10. 45 godina

Srceparajuća drama Edrua Heja fokusira se na starijem bračnom paru. Planiraju da proslave 45. godišnjicu braka. U međuvremenu, suprug dobija vest da je telo žene koja mu je bila dugogodišnja ljubavnica nađeno u planinama. Ova vest nateraće i muža i ženu da preispitaju svoj život.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs