UŽAS

JEZIVA ISPOVEST ĆERKE JAKUZE: Otac je dozvoljavao da me njegova banda siluje-bila sam krvava i modra, navučena na drogu!

Njena agonija trajala je godinama, u sobi jednog jeftinog motela, a najstrašnija od svega je što je njen otac to dopuštao...

Zanimljivosti
Autor:
JEZIVA ISPOVEST ĆERKE JAKUZE: Otac je dozvoljavao da me njegova banda siluje-bila sam krvava i modra, navučena na drogu!
Foto: Shutterstock

Zloglasni šef jedne od najsurovijih kriminalnih bandi na svetu osuđen na smrt vešanjem, prvu smrtnu kaznu za jakuze u Japanu. U pitanju je Satoru Nomura i on če ostati upamćen u istoriji kao prvi (a do sada jedini) koji je ovako kažnjen. Ono što će se takođe pamtiti jesu mučenja žena i to članica porodica kriminalaca iz jakuza. O tome šta je sve preživela, govori Šoko Tendo, ćerka bivšeg vođe jazuka.

Ona još uvek ima ožiljke od brutalnog silovanja i prebijanja, koje su nad njom činili članovi bande kojoj je pripadao i njen otac, u otrcanoj hotelskoj sobi dok je bila tinejdžerka.

Njen otac Hirojasu Tendo bio je član najopasnije bande na svetu – japanskih "jakuza" – i primoravao ju je na seksualno ropstvo u periodu od pet godina, posle čega je uspela da pobegne.

Banda od 35.000 članova čini da mafija izgleda kao obdanište. Poznata je po masovnim ubistvima, trgovinom organima i ritualnom odsecanju malog prsta.

Žene imaju loš status u "jakuzama" i supruge i kćerke često prisiljavaju na prostituciju njihovi sopstveni članovi porodice.

Šoko Tendo, kćerka vođe bande, napisala je memoare o svom iskustvu, otkrivši da je njen otac dozvoljavao da je drugi članovi siluju u više navrata, od čega je ležala "krvava i u moridcama" u hotelskoj sobi.

Kao rezultat toga navukla se na drogu, kojom su je "jakuze" snabdevale.

Šoko su neretko i surovo prebijali isti oni za koje je njen otac bio zadužen, od čega su joj ostajale modrice, slomljene kosti i napukla bubna opna.

Zlostavljanje jakuza
Zlostavljanje jakuza foto: Shutterstock

- Svaki put kada sam upoznavala novog muškarca, mislila sam da će biti drugačije – rekla je ona.

- Kada su plakali i izvinjavali se, opraštala sam. Nikada nisam naučila – dodala je ona.

Sada je u svojim ranim pedesetim godinama. Podvrgla se plastičnim operacijama da sakrije svoje povrede, ali su emotivni i fizički ožiljci ostali.

Veruje se da "jakuze" vode trgovinu belim robljem u Japanu, gde mame žene širom sveta uz obećanje vize. Oduzimaju im pasoše i stvaraju im dugove, zbog kojih ih prisiljavaju da rade u bordelima, kako bi ih isplatile. Pretpostavlja se da su kapitalizovali status destinacije za seks turizam u Aziji.

Ankete su pokazale da je 50 osto japasnkih muškaraca platilo za seks i 75 odsto dečaka i devojaka saletali su sredovečni muškarci. Njihova mreža bordela nije samo u Japanu, već i u Koreji, na Tajlandu i Filipinima, gde stranci mogu da odu specijalno na seks žurke.

Do sada je samo jedna žena bila vođa "jakuza" – Fumiko Taoka, koja je vodila bandu svog preminulog supruga Kazua Taoke do 1984. godine.

Banda je prepoznatljiva po tetovažama po celom telu, ali i odsecanju malog prsta. Članovi pristupaju bandi kroz borbu mačevima i meditaciju, ali amputiranje malog prsta je kazna ako prekorače granicu, obično ako nisu u stanju da plate kockarske dugove ili ne ispune zadatke, kao što su ubijanja ili uvoz droge.

Ovaj proces je poznat kao "jubicume" – što u bukvalnom prevodu znači "skraćen za prst".

U vreme vrhunca svoje moći banda je brojala 184.000 članova.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs