EMA KORONEL AISPURO

EMA IMA SAMO 32 GODINE I TITULU KRALJICE NARKO KARTELA: Evo kako danas živi supruga slavnog El Čapa! (FOTO)

Ema Koronel Aispuro vodila je glamurozan život u Njujorku, uživajući u krvavom novcu svog supruga El Čapa, a onda je uhapšena i bačena u zatvor... Kako sada izgleda život kraljice sveta narko - kartela

Zanimljivosti
22:02h Autor:
EMA IMA SAMO 32 GODINE I TITULU KRALJICE NARKO KARTELA: Evo kako danas živi supruga slavnog El Čapa! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ema Koronel Aispuro zatvorske dane provodi u Virdžiniji, u okružnom zatvoru, zatvorena u samicu. Unutra, prema navodima njenog advokata, Ema čita ljubavne romane kako bi joj vreme brže prošlo.

Život u zatvoru je oštar kontrast onom na koji je Ema navikla. Pre samo nekoliko meseci planirala je da pokrene liniju odeće pod nazivom "El Čapo Guzman". Jer, Ema i dalje ima status ikone stila u Meksiku.

Ema je 2020. godine uhapšena i optužena za pomaganje svom suprugu, narko bosu, za vođenje zloglasnog kartela Sinaloa.

Guzman (64), poznatiji kao El Čapo, sada služi doživotnu kaznu u zatvoru Kolorado.

Emu terete i za pomaganje i organizovanje bega njenog muža iz meksičkog zatvora 2015. godine.

Analitičari koji budno prate dešavanja sa trgovinom droge širom sveta sa nekim strahopoštovanjem pričaju o Emi Koronel, jer ono što je ona postigla kao mlada žena, nikome nije pošlo za rukom.

Naime, supruga El Čapa je javna ličnost, čuvar kapije, ruka koja izvršava, kad je reč o poslovima njenog muža.

Analitičari tvrde da je Ema jedina žena narko bosa kojoj je pošlo za rukom da ostane na moćnoj poziciji.

"Kada se bavite ovim poslom, ili ćete biti uhvaćeni ili ćete poginuti," kaže Derek Maltez, bivši specijalni agent zadužen za borbu protiv droge, za BBC.

Najviše snage je pokazivala kada se njen svet rušio. Dok se obruč stezao oko nje, onda je planirala novu modnu liniju. Kada je suđenje njenom mužu bilo u toku ona je šetala gradom nasmejana, izlazila na kafu sa majkom...

"Ona je jaka ličnost. Ema koju ja poznajem uvek je nasmejana, puna energije," kaže njen advokat.

Ema Koronel
foto: Profimedia

Kako je Ema uopšte došla do toga da se uda za duplo starijeg muškarca?

Ema je imala samo 17 godina, kada je Guzman došao u njen mali grad. Bez obzira što se ona tada zabavljala sa lokalnim mladićem, Guzman je odlučio da mu baš ona bude žena. Pričalo se da je organizovao takmičenje lepote u kojem je insistirao da baš Ema pobedi.

Nekoliko godina kasnije, ona mu je rodila dve ćerke Mariju i Emili, koje su odgajane u Americi.

Tokom suđenja njenom mužu Ema je svaki dan dolazila u sudnicu. Obučena u usku i markiranu odeću, našminkana i doterana po poslednjim standardima lepote, smeškala se i pokazivala svoju zanosnu figuru.

Dok su raspredane priče o nasilju koje je njen muž sprovodio, Ema je sedela mirno. Čak i kada se pričalo o njegovim brojnim ljubavnicama, na Eminom doteranom licu nije mogla da se vidi ni jedna suvišna emocija.

Kada je Guzmanova ljubavnica svedočila protiv narko bosa, Ema nije ni trepnula. Mnogi su smatrali da je El Čapova supruga glupača i budala, ali ona je insistirala da je njihov brak jači od svega.

Nedugo potom je uhvapšena i zatvorena bez mogućnosti da izađe skoro. Pomenuta ljubavnica El Čapa, takođe je zatvorena kao saučesnik narko bosa.

Kada je advokat ispričao Emi da se i dotična nalazi u zatvoru, Ema je tužno rekla:

"To je još samo jedna majka koja je odvojena od svoje dece."

Ema Koronel
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs