Savremeni Tarzan

40 GODINA ŽIVEO U DŽUNGLI: Umro od raka, 8 godina nakon što se vratio u civilizaciju! Svi misle da ga je OVO ubilo!

Tarzan novog doba koji je 40 godina živeo u vjetnamskoj džungli umro je od raka jetre u dobi od 52 godine - osam godina nakon što se vratio u civilizaciju

Zanimljivosti
10:22h Autor:
40 GODINA ŽIVEO U DŽUNGLI: Umro od raka, 8 godina nakon što se vratio u civilizaciju! Svi misle da ga je OVO ubilo!
Foto: Profimedia

Ho Van Lang je umro od raka prošlog podeljka, svet je obišla vest da je umro pravi Tarzan našeg doba.

Ho Van Lang je davne 1972. godine sa svojim ocem pobegao u divljinu, kada je započelo američko bombardovanje Vjetnama tokom građanskog rata u kojem je poginula cela njegova porodica.

Kada su njih dvojica ponovo uspostavili kontakt sa civilizacijom bila je 2013. godina, a oni su verovali da rat i dalje besni. Došli su u jedno selo i zatražili medicinsku pomoć za Langovog oca Ho Van Thanha.

Nakon 2013. godine, Lang je počeo da živi relativno modernim načinom života, ali prijatelji su verovali da je stres i loša ishrana savremenog društva loše uticala na njegovo zdravlje.

Njegov prijatelj, Alvaro je rekao kako je "moderan" život imao fatalne posledice po Langa nakon što je počeo da jede prerađenu hranu, a ponekad da pije alkohol.

Ho Van Lang
foto: Profimedia

Otac i sin su decenijama živeli u džungli, nakon što su ih primetili meštani jednog sela kada su tragali za drvima za ogrev.

Njih dvojica su nosili, tj. bili obučeni u specijalnu odeću napravljenu od kore drveta, živeli su u kolibi koju su sagradili a koja je bila napravljena 5 metara iznad zemlje. Hranili su se ulovljenom divljači i voćem, a sadili su kukuruz. Ho Van Thanha znao je lokalni jezik, dok je Lang znao samo par reči.

Kada su drvoseče ugledale dvojicu muškaraca u daljini koji se čudno ponašaju, prijavili su ih lokalnim vlastima. Odmah je formiran tim koji im je ušao u trag avgusta 2013. godine, nakon petosatne potrage.

Lagn se vratio da živi u porodičnu kuću 2016. godine.

Njegov prijatelj Alvaro, koji je snimio i dokumentarac o Langu ispričao je:

"On je bio najfascinantnija osoba koju sam ikad upoznao. Želeo sam da naučim nešto novo o preživljavanju u džungli, pa me je Lang odveo u kolibu u kojoj je živeo 40 godina. Dok smo preživljavali u džungli, sve što sam ja radio satima, on je mogao da završi za nekoliko sekundi. Bio je malo dete sa veštinama super čoveka."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs