Ambicija

Redovno vežbao i dnevno unosio 10.000 kalorija, ali nije umro od hrane! (FOTO)

Din je unosio ogromne količine brze hrane kako bi dobio na masi, ali to ga nije ubilo
Lifestyle
17:06h Autor:
Redovno vežbao i dnevno unosio 10.000 kalorija, ali nije umro od hrane! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Facebook/ Dean Wharmby

Bilder Din Varmbi (39) iz Velike Britanije, koji je od agresivnog oblika tumora jetre umro u julu, preminuo je zbog dugogodišnjeg uzimanja anaboličkih steroida, a ne zbog ogromne količine kalorija koje je dnevno unosio u telo.

Nakon što se razboleo i shvatio da mu nema spasa, Din je bio uveren da je uzrok bolesti to što je svaki dan jeo oko 10.000 kalorija u obliku brze hrane i energetskih napitaka. Ali, nije tako.

Misteriozna smrt isceliteljke: Umrla je od bolesti koju je najčešće lečila!

<\/div>

"Anabolički steroidi direktan su uzrok njegove smrti, odnosno tumora jetre zbog kojeg je umro. Njegov slučaj trebao bi biti primer svima koji ih uzimaju koliko je to opasno. Želim poručiti tim mladim ljudima neka dobro preispitaju to što rade i je li to vredno ugrožavanja života," upozorio je istražni sudija.

Devojka Šarlota Rigbi, s kojom je imao kćerku, bila je uz njega u bolnici sve dok nije izdahnuo. Grlila ga je nadajući se čudu.

Dinu su tumor jetre dijagnostifikovali krajem prošle godine. Bio je prevelik za operaciju, a na hemoterapiju nije ni otišao jer su doktori naveli kako mu to neće mnogo pomoći.

Pred smrt: Fizički i mentalni simptomi koje svaka osoba oseti!

<\/div>
Pred smrt nije bio prepoznatljiv, osušio se, a od ogromnih mišića ostala je samo koža.

Nakon što je umro, Šarlota je napisala na Fejsbuku:

"Din sada pleše sa anđelima na nekom mestu gde ne postoje ograničenja. Znam da su ga tamo dočekali raširenih ruku jer je bio predivna duša. Počivaj u miru dragi. Hvala ti što si me probudio. Volim te.", piše Dejli Mejl.

Bogatstvo mu nije moglo kupiti zdravlje: Poslednje reči Stiva Džobsa naučiće vas životnoj lekciji!

<\/div>
Opasnost uzimanja steroida

Anaboličke steroide ljudi uzimaju jer žele da povećaju mišićnu masu i sportske rezultate. Ali, oni mogu izazvati vrlo ozbiljne nuspojave kao i zavisnost. Koriste se na više načina - ubrizgavanjem injekcijom direktno u mišić, u obliku tableta, krema ili gelova koji se mažu na kožu i kroz nju ulazi u organizam.

Nuspojave kod muškaraca su smanjen broj spermija, neplodnost, smanjivanje testisa, erektilna disfunkcija, ćelavost, teški oblik akni, rast grudi, povećan rizik od raka prostate, bolovi u želucu i, kao što je primer ovog bodibildera, teški oblik tumora jetre.

<\/div>

Nuspojave kod žena su pojačan rast dlaka na licu i telu, gubitak grudi, oticanje klitorisa, produbljivanje glasa, povećana seksualna želja, problemi s menstruacijom, gubitak kose, teški oblik akni itd.

Psihološki i emocionalni učinci kod oba pola uključuju agresivno ponašanje, nagle promene raspoloženja, manično ponašanje, halucinacije, sumanutost...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs