Anegdote

LEGENDA KAŽE DA ČAK NORIS U SOBI IMA GRIZLIJA: Medved nije mrtav, samo se plaši da se pomeri!

Čak Noris se ženio dva puta, ima petoro dece i 17 unučadi. Vanbračnu kćerku Dinu, odbijao je da vidi punih 26 godina

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Profimedia

Novak Đoković zna da postoji samo jedan čovek koji može da pokaže teniserima kako se igra tenis, a studenti nemačkog Bamberga tvrde da bi jedino on mogao da diplomira u roku na njihovom univerzitetu. Jer, on je čovek za nemoguće misije - rođen u kući koju je sam napravio, cedi sok od jabuke iz banane i može da deli sa nulom. Čovek o kome duhovi pričaju strašne priče oko logorske vatre i jedini koji je u teniskom meču pobedio zid od cigle.


Više nema misterije: svi znaju da je u pitanju legendarni Čak Noris!Za filmofile, Čak Noris je akcioni junak i pomalo loš glumac, čiji (pre)ozbiljan pristup ulozi "jakog momka" obećava pravu neplaniranu komediju. U žestokoj konkurenciji nepobedivih holivudskih heroja poput Silvestera Stalonea, Brusa Vilisa, Arnolda Švarcenegera, Stivena Sigala ili Žan-Kloda van Dama, Noris se izborio da njegovo ime bude sinonim za američkog Herkula.


U životu iza kamera višestruki je svetski prvak u karateu, tvorac džunkukdoa i vlasnik brojnih škola u kojima se uči ova hibridna američko-korejska borilačka veština. Veliki je hrišćanin, počasni teksaski rendžer, počasni marinac i republikanac čiji se filmovi prikazuju pred Senatom. Kada ne snima i ne podučava, piše kolumnu na jednom desničarskom sajtu i knjige o putu kojim Amerika treba da ide. Družio se sa Bušem starijim i Bušem mlađim, a u vreme izbora prikupljao je novac za republikanske kandidate. Sudeći po onome što piše, sebe smatra zabrinutim građaninom i, kako kaže naslov njegovog bestselera, nosiocem crnog pojasa u patriotizmu. Jednog dana mogao bi da se kandiduje i za predsednika Teksasa.

Rođen je kao Karlos Rej Noris 1940. u Oklahomi, ali je do te mere ovekovečio Teksas da je dobio počasnu teksasku krštenicu. Majka mu je bila irskog porekla i od nje je nasledio svoju riđeplavu kosu. Otac mu je iz indijanskog plemena Čiroki, pa se veruje da je od njega nasledio i snagu i odnos prema svetu. Bio je stidljivo i nezapaženo dete dok se sa 18 godina nije pridružio vazduhoplovnim snagama i ostao u vojsci četiri godine, uz boravak u Koreji. Tamo je otkrio borilačke veštine i počeo da trenira. Kao profesionalni karatista osvojio je šest uzastopnih svetskih titula i završio karijeru sa 183 pobede i samo 10 poraza. Tvorac je nove veštine džunkukdo, koja se uči u njegovim školama širom SAD.


Na film je prešao 1969, a prva zapažena uloga bila mu je u filmu "U zmajevom gnezdu" Brusa Lija, sa kojim je bio prijatelj. Igrao je u više od 20 filmova, od kojih su najpoznatiji serijal "Nestali u akciji" i "Delta odred". Kada je filmska karijera počela da mu opada, prebacio se na TV i od 1993. do 2001. igrao Kordela Vokera - teksaskog rendžera. Poslednju veliku ulogu odigrao je u "Plaćenicima 2" Silvestera Stalonea. Novine pišu da je najpre odbio ulogu zbog vulgarnog rečnika, ali su producenti odlučili da zbog njega iz scenarija izbace psovke.

 

Inače, u "Plaćenicima 2" epizodnu ulogu igra i Novak Đoković.


Čak Noris je imao dva braka, iz kojih je dobio petoro dece, a potom i 17 unučadi. Sa prvom ženom Dijanom Holeček oženio se sa 18 godina. Sa njom ima sinove Majka i Erika. Razveli su se posle 30 godina braka, da bi se 1998. venčao sa 23 godine mlađom Dženom O'Keli i sa njom dobio bliznakinje Dakotu i Danijeli.

Čak Noris
foto: Profimedia

 

Iako je veliki vernik, jednu zapovest je očigledno prekršio: 1964. dobio je vanbračnu ćerku Dinu, koju je odbijao da vidi 26 godina. Živi na svom ranču u Dalasu, a imovina mu se procenjuje na 70 miliona dolara.

 

Pa ipak, i pored svih crnih pojaseva, uloga i političkih stavova, najveća zvezda je postao tek kada je pretvoren u šalu. Čak i oni koji nisu odgledali nijedan film Čaka Norisa danas znaju ko je on zahvaljujući čuvenim vicevima, odnosno "mimsima" o njegovoj neprevaziđenoj snazi.

Čak Noris, Džini Noris
foto: Profimedia


"Mnogo ljudi obratilo je na njega pažnju tek kada su šale i vicevi na njegov račun postali popularni", objašnjava Jan Spektor, tvorac satiričnog sajta činjenice o Čaku Norisu, koji već 16 godina objavljuje hiperbolične "činjenice" o snazi, muževnosti, vrlinama i držanju ove legende.

Noris tvrdi da mu šale na sopstveni račun ne smetaju, a neke smatra i duhovitim. Najdraža mu je ona u kojoj se kaže da njegov lik nije mogao da bude isklesan u Maunt Rašmoru jer granit nije bio dovoljno tvrd za njegovu bradu. On zaista sebe shvata krajnje ozbiljno po temama o kojima razmišlja i govori u kolumnama i knjigama - od lajmske bolesti do ilegalnih imigranata. Sebe opisuje kao "krajnje zabrinutog građanina" zbog smera u kome se SAD kreću.


Veliki je filantrop i osnovao je organizaciju koja pomaže deci koja su u riziku od narkomanije da se umesto narkoticima okrenu sportu.
 

Vicevi o Čak Norisu:

 

- Koronavirus se zarazio Čakom Norisom.
- Čak Noris i kad greši, on greši bez greške.
- Kad Čak Noris prelazi ulicu, automobili gledaju levo i desno.
- Kad Čak Noris zakasni u školu, profesor ustane i izvini mu se što su svi došli ranije.
- Čak Noris je doneo nesreću crnoj mački.
- Čak Noris je dvaput odslužio doživotni zatvor.
- Čak Noris je uhvatio grč.
- Čak Noris je napravio sve sklekove.
- Kad babaroga krene na spavanje, uvek proverava da u ormanu nije Čak Noris.
- Kad je Aleksandar Bel izmislio telefon, imao je tri propuštena poziva od Čaka Norisa.
- Čak Noris ne čita knjige. On ih prodorno gleda dok ne dobije informacije koje želi.
- Čak Noris je brojao do beskonačnog - dvaput.
- Kad Čak Noris radi sklekove, on se ne izdiže, već gura zemlju dole.
- Čak Noris ne nosi sat. On određuje koliko je sati.
- Čak Noris ima grizlija kao tepih u sobi. Medved nije mrtav, samo se plaši da se pomeri.
- Čak Noris ne spava. On čeka.
- Čak Noris je sagradio kuću u kojoj se rodio.
- Kad Čak Noris čita "Viceve o Čaku Norisu", on se ne smeje, već samo klima glavom.
 

Ovih dana je Čak Noris proslavio 81. rođendan i to nije šala.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...