istraživanje dokazalo

Ovo je najsmešniji vic u istoriji: Pobedio crnjak iz 1951. godine - ovo morate da pročitate! (VIDEO)

Društvenim mrežma ponovo kruži "najsmešniji vic na svetu", zahvaljujući video-snimku popularnog kanala "AsapScience" na Jutjubu u kojem se objašnjava zašto je nešto smešno.

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Profimedia

“Najsmešnija šala na svetu” izraz je kojim je Ričard Vajsman, profesor psihologije sa Univerziteta Hartfordšir, 2002. godine sažeo rezultate jednog od svojih istraživanja.

Za svoj eksperiment, nazvan LaughLab, stvorio je veb-stranicu na kojoj su ljudi mogli da šalju i ocenjuju šale, a najsmešniji s više od dva miliona glasova ispao je upravo vic o kojem je reč u video-snimku AsapScienca.

Za vic se kasnije ispostavilo da je zapravo deo skeča britansko-irskog glumca, komičara i književnika Spajka Miligana iz 1951. godine.

Evo i kako on glasi (na video-snimku ga možete čuti na minutu 7:10):

“Dva lovca iz Nju Džersija idu šumom i jedan od njih se sruši. Čini se da ne diše i njegov prijatelj pozove hitnu. ‘Mislim da mi je prijatelj mrtav. Šta da radim?’ pita on, a operater mu odgovara: ‘Smirite se, mogu da vam pomognem. Prvo se uverite da je zaista mrtav.’ Zatim nastupi tišina nakon koje se čuje glasni pucanj. Lovac se vraća do telefona i kaže: ‘OK, i što sada?'”

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs