obavezno pročitajte

NISU DOMAĆICE, NE ZAMARAJU SE GODINAMA I IZGLEDOM: 9 stvari koje žene u Skandinaviji rade bolje od ostalih!

Brojna istraživanja potvrđuju kako su indeksi sreće kod žena među najvećima na svetu u skandinavskim zemljama.

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Evo 9 stvari koje žene u Skandinaviji rade drukčije od ostatka sveta i koje sasvim sigurno doprinose njihovom osećanju sreće.

 

Često preuzimaju inicijativu, ne čekaju da muškarac napravi prvi korak

 

Podjednako i u poslovnom i u privatnom životu – žene u Skandinaviji često će da preuzmu inicijativu i da osiguraju da dobiju što žele. Bilo da traže povišicu ili da prve pošalju poruku dečku koji im se sviđa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANGELICA (@angelickpicture)

Nisu tipične domaćice

 

Kućni poslovi u Skandinaviji ravnopravno su raspoređeni, što uključuje i vaspitavanje i vaspitanje dece koja su često očeva briga. Pomaže i to što zakoni u Skandinaviji garantujuu očevima 90 dana porodiljskog odsustva.

 

Uživaju u svim dobima i ne opterećuju se godinama

 

Žene u Skandinaviji veruju da svaka decenija nosi neku prednost i ne opterećuju se godinama i starenjem toliko koliko to čine žene u ostatku sveta. Svoje godine nose s ponosom i to je jedan od razloga zbog kojih su indeksi sreće među ženama posebno visoki u kasnijem životnom dobu u Skandinaviji.

Ne zamaraju se trendovima

 

Skandinavske žene tipično troše dosta novca na odeću, ali ne zato što prate svaki trend nego zbog toga što kupuju najkvalitetnije materijale. I komade koji su klasični i nezavisni od trendova. U Norveškoj su poseban hit proizvodi od vune.

 

Ne provode mnogo vremena kuvajući

 

Trik je u tome što mnoge skandinavske porodice kompleksne obroke menjaju – sendvičima! Matpakke je tipična norveška tradicija u kojoj se sendvič za ručak sprema u foliju od voska, a jako često jedu sendvič i za doručak dok je večera rezervirana za lagana jela od krompira i lososa.

 

Nema nepotrebne drame

 

Vrlo retko se viđaju Skandinavci koji dramatizuju. U svakoj situaciji prvi instinkt je potražiti racionalan način rešavanja problema čime se izbegavaju brojni konflikti.

 

Uvek se oblače u skladu s vremenom

 

Vreme je važnije od trendova. Ako pada kiša, žene u Skandinaviji će nositi kabanice i neće se zamarati da li je to u trendu.

Ne vežbaju zbog izgleda

 

Vežba je za žene iz Skandinavije užitak pa se vrlo često upuštaju u aktivnosti koje ih zabavljaju. One neće ići u teretanu samo da bi izgledale dobro već će rađe da odu u šetnju, u planine ili da se bave nekom drugom aktivnošću koja ih ispunjava.

 

Nose minimalistički nakit

 

Nakit koji one svakodnevno nose uglavnom je jednostavan i klasičan.

 

Ne ulaze u brak zbog pritiska društva

 

Žene u Skandinaviji veoma cene svoju slobodu i u brak ulaze onda kada žele i kada su spremne. Nikakvi pritisci u tome ne pomažu i mnoge biraju “sambo” život. To je termin koji označava život i dugu vezu s partnerom koja se nikad ne završi udajom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...