Običaj za Kinesku Novu godinu

Večeras U PONOĆ uradite OVO, i privući ćete SREĆU, NOVAC i ZDRAVLJE: Čuveni kineski NOVOGODIŠNJI ritual!

Čuveni ritual "108 pomorandži"

Zanimljivosti 12.02.2021. - 12:36h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Danas se proslavlja Kineska Nova godina, i prema istočnjačkom kalendaru, ulazimo u godinu Bika. Kao i u svim krajevima sveta, i Kinezi imaju svoje rituale koji se primenjuju vekovima, a veruje se da donose sreću, blagostanje, novac i ispunjavaju sve želje.

Ruski astrolog i ekspert za kinesku metafiziku Elena Egorova, otkrila je najpoznatiji ritual koji Kinezi sprovode za njihovu Novu godinu.

 

"To je ritual koji je veoma pozitivan i doprinosi i zbližavanju porodice. Zove se "ritual 108 pomorandži". Namenjen je ispunjenju želja, poboljšanju finansijske situacije i generalno privlačenju sreće za celu porodicu", otkrila je Egorova.

 

Ona je objasnila da je ime rituala simbolično i da se ne koristi toliki broj voćki, ali je dobro da se koristi njih devet. Svaki član porodice treba da uzme jednu pomorandžu i na njenoj kori napiše reč koja oslikava ličnu želju. Na primer, "sreća", "ljubav", "novac"...

 

Ako ŽELITE SREĆU I NOVAC U KUĆI: Danas, na kinesku Novu godinu uradite OVO!

Kineska Nova godina, Ritual sa pomorandžama
foto: Shutterstock

"U ponoć, ili kasnije u noći između 12. i 13. februara, svi članovi porodice izlaze iz kuće sa tim pomorandžama, formiraju liniju ispred ulaznih vrata i ubacuju pomorandže u kuću istovremeno", objašnjava astrolog.

 

Kako dalje priča Elena Egorova, te pomorandže treba da se rasporede u sve uglove doma, i da tu stoje do jutra.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...