Isprobajte

Neobična upotreba omekšivača za veš: Saveti koje je korisno znati!

Osim što odeću čini mekšom, ova mirisna tečnost može se koristiti i za neke druge namene
Zanimljivosti 11.04.2014. - 19:41h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

U mašinu za veš, pored praška, većina nas stavlja i omekšivač kako bi veš lepše mirisao i lakše se peglao. A da li ste znali da omekšivač možete da koristite i za neke druge svrhe? Navešćemo nekoliko zanimljivih saveta, koji će vam nekad sigurno biti od koristi.

 

Osvežava prostor

 

Ako ne želite da trošite novac na kupovinu osveživača vazduha, napravite ga sami - od omekšivača. Flašicu s raspršivačem napunite vodom i omekšivačem u razmeri 1:3. Tom mešavinom poprskajte zavese, tepih i drugu tkaninu kojoj želite da udahnete prijatniji miris. Takođe, time možete osvežiti i unutrašnjost automobila.

 

Olakšajte sebi prolećno čišćenje, više pročitajte OVDE.

 

Omekšava četkice za slikanje

 

Četkice za slikanje biće mnogo mekši ako ih nakon upotrebe operete u vodi u koju ste nakapali nekoliko kapi omekšivača. Već prilikom sledeće upotrebe primetićete da više nisu tvrdi i kruti.

 

Olakšava skidanje starih tapeta

 

Pomoću omekšivača možete skinuti stare tapete sa zida. Napravite mešavinu od jednog do vrha punog čepa omekšivača i četiri šoljice vode. Sunđerom umočenim u ovaj rastvor natopite tapete i ostavite da stoji 20-30 minuta, nakon čega ćete s lakoćom moći da ih skinete sa zida.

 

Ovako ćete najlakše očistiti tepih posle zime, više pročitajte OVDE.

 

Glatkim površinama daje savršen sjaj

 

Pomešajte čašicu omekšivača sa četiri čašice vode i napunite bočicu s raspršivačem. Ovom tečnošću poprskajte krpu za brisanje prašine i obrišite staklene površine u stanu, tuš-kabinu i druge čvrste i glatke površine, a nakon toga ih obrišite suvom krpom.

 

Sredite kuću za 20 minuta, više pročitajte OVDE.

 

Uklanja statički elektricitet

 

Kako biste sprečili brzo nakupljanje prašine na televizoru ili na plastičnim površinama u stanu, nekoliko kapi nerazređenog omekšivača stavite na krpu za brisanje prašine i njome obrišite željeni predmet. Tako ćete sprečiti stvaranje statičkog elektriciteta, koji privlači prašinu, i imaćete čist, a ujedno i mirisan nameštaj.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...