obavezno pročitajte

96-godišnji milijarder otkriva tajnu dugog i srećnog života: Ovo je najmudrije što možete za sebe da uradite!

Potpredsednik Berkšir Hataveja Čarli Manger (96) najpoznatiji je kao dugogodišnja desna ruka investicione legende Vorena Bafeta, čije se bogatstvo procenjuje na 1,7 milijardi dolara.

Zanimljivosti 26.12.2020. - 14:06h Autor: Stil / Bizlife.rs
Čarli Manger, Foto: Profimedia

Pored svoje uloge uz Bafeta, Manger je predsednik izdavača Dejli Džurnal i član je uprave maloprodajnog prodavca Kostko.

 

Jedno od najčešćih pitanja sa kojima se Manger sreće je u čemu je tajna dugog i srećnog života, u njegovom slučaju i izuzetno uspešnog.

 

Nedavno je milijarder odgovorio na ovo pitanje i to nizom „jednostavnih“ saveta.

 

  • Ne budite previše zavidni
  • Ne budite previše nezadovoljni
  • Ne trošite više nego što zaradite
  • Uprkos svojim problemima ostanite vedri
  • Radite i sarađujete sa pouzdanim ljudima
  • A vi radite ono što treba da radite, ono što je vaš posao

Njegov recept je logičan, kaže. „Mudro je ostati uvek vedar“, rekao je Manger, a da biste to postigli važno je da se oslobodite negativnih osećanja.

 

„A da li možete biti veseli kad ste apsolutno potonuli u duboku mržnju i ogorčenje? Naravno da ne možete. Pa zašto biste to prihvatili?“, rekao je milijarder.

 

Čarli Manger je odrastao u Omahi, u državi Nebraska, kao i njegov partner Bafet i radio je u prehrambenoj prodavnici Bafetovog dede, kao i sam Bafet.

„Ipak, prošla je 1959. pre nego što sam upoznao Čarlija, dugo nakon što je napustio Omahu da bi Los Anđeles postao njegov dom. Ja sam tada imao 28, a on 35 godina. Lekar iz Omahe koji nas je upoznao predvideo je da ćemo uspeti – i uspeli smo“, napisao je Buffett o svom dugogodišnjem partneru u godišnjem pismu akcionarima za 2014. godinu.

 

Pre nego što se pridružio Berkšir Hataveju, Manger je prvo radio kao advokat kada je radio za 15 dolara na sat, a bio je i ahitekta.

 

Bafet daje Mangeru priznanje za veći deo uspeha Berkšir Hataveja. „Prema tome, Berkšir je izgrađen prema Čarlijevom nacrtu. Moja uloga je bila uloga generalnog dobavljača, a izvršni direktori podružnica Berkšira obavljali su pravi posao kao podizvođači“, kaže Bafet.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...