Očinski savet

Američki predsednik Regan svom sinu: Supruga će uvek znati ako je prevariš i sa tim saznanjem nestaje sva magija u braku

Ronald Regan bio je u braku sa Nensi Regan pune 52 godine, a njihova porodica je gajila ideal skladne porodice

Porodica 30.11.2020. - 11:28h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Wikipedia

Bila je to 1971. godina i Majkl Regan, usvojeni sin Ronalda Regana organizovao je venčanje, piše Stil.kurir.rs. Tadašnji guverner Kalifornije, nije mogao da prisustvuje venčanju pa je svom sinu poslao sledeće pismo:

"Dragi Majk,

 

Verovatno si se naslušao šala o "nesrećno oženjenim" muškarcima, ali sada ću ti reći nešto što nisi mogao da čuješ. Evo malo drugačije perspektive: ulaziš u najvažniji i najznačajniji odnos koji postoji u ljudskom životu. Taj odnos može da bude tačno onakav kakav vas dvoje želite.

 

Neki muškarci misle da se njihva sopstvena muškost može dokazati samo sprovođenje u delo svih onih priča u svlačionicama, samozadovoljno uvereni da "ono što supruga ne zna ne može i neće joj naštetiti."
 

Istina je da negde u dubini duše, čak i bez pronalaska tragova ruža na okovratniku košulje i bez hvatanja muža u nesigurnom objašnjenju o tome gde je bio do tri sata ujutru, supruga uvek zna - i sa tim saznanjem nestaje sva magija u vezi. Mnogi muškarci koji gunđaju znog besmislenosti braka sami su krivi za uništavanje veze, više nego njihove supruge. Postoji stari zakon fizke koji kaže da ne možeš potrošiti više nego što si zaradio.


Ako se nisi potrudio, brak ne može biti dobar.

 

Naravno, biće trenutaka kada nekog vidite, iz mlađih dana, ili se setite starih vremena, pa se borite da se i sebi i drugima predstavite u najboljem izdanju, ali muškost i šarm se najbolje dokazuje tako što ćete do kraja života provesti samo s jednom ženom.

 

Bilo koji čovek može biti idiot i varati, ali to ne dokazuje muškost. Potrebno je mnogo toga da biste ostali privlačni i voljeni sopstvenoj ženi. Upamtite ona vas je čula kako hrčete, videla vas neobrijanog, pazila vas kada ste bili bolesni, prala je vaš prljav veš...

Ako istinski volite svoju ženu, nikad je nećete naterati da se ponižava pozdravljajući sekretaricu ili poznanicu, znajući da je ona razlog tvog kasnog povratka kući. Isto tako, ne želiš da se druge žene podsmevaju tvojoj ženi, jer znaju da si je izdao, prevario, zanemario (makar to bilo i kratkotrajno).

 

Majk, ti znaš bolje od većine ljudi šta je to nesrećan dom i šta može da učini ljudima. Sada imaš priliku da to ispraviš. Za čoveka nema veće sreće od toga da na kraju dana priđe pragu svog doma i zna da ga tamo čeka neko ko osluškuje sa radošću zvuke njegovih koraka...

 

S ljubavlju,

 

Tata."

 

PS. Nikada nećete imati problema ako barem jednom dnevno jedno drugom kažete "volim te"."

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...