Posao

Da li ste na dobrom putu u svojoj karijeri: 5 znakova uspešnosti

Poziv da održite bilo kakav oblik javnog nastupa je znak da vaši nadređeni cene vaše mišljenje i veruju u vas da zadatak možete i te kako profesionalno da obavite
Zanimljivosti
12:36h Autor:
Da li ste na dobrom putu u svojoj karijeri: 5 znakova uspešnosti
Foto: Thinkstock

Da li ste se ikada zapitali koji su to znakovi da ste u nečemu uspeli ili da je vaša karijera na pravom putu?

1. Gugl

Sigurno ste barem jednom u životu ukucali svoje ime u Gugl pretraživaču, iako znamo da se radi o više puta. Prvo što će vam "iskočiti" su vaši profili na društvenim mrežama. Onda kada krenu da se pojavljuju i drugi rezultati, znak je da ste na dobrom putu.

2. LinkedIn zahtevi

Ako se prisetite svojih poslovnih početaka, vi ste bili ti koji ste širili mrežu poznanstava, pa tako i preko LinkedIna. Danas drugi gledaju vaš profil i šalju zahteve, što je takođe jedan od znakova da se krećete napred. Ne umanjujte ni važnost popularnosti na ostalim društvenim mrežama, ako je priroda vašeg posla takva da se predstavljate pomoću njih. Dobar glas se daleko čuje.

3. Javne prezentacije

Poziv da održite bilo kakav oblik javnog nastupa je znak da vaši nadređeni cene vaše mišljenje i veruju u vas da zadatak možete da obavite profesionalno, a to je veliki kompliment.

Kakav kodeks oblačenja je previše seksi saznajte OVDE.

4. Događanja

Svako zanimanje ima i neka svoja društvena događanja, a ako za svako na vašu adresu stižu pozivnice, to je jasan znak da se za vas zna. Odlična stvar je što se na takvim događanjima i te kako može proširiti mreža kontakata, bez kojih se danas jednostavno ne može.

5. Vaše mišljenje je važno

Svačije mišljenje je važno. Ali, svakom stepenicom više, vaše mišljenje postaje sve važnije i važnije i to ne samo onima ispod vas, već i onima iznad. Time vam prećutno daju kompliment da veruju u vas, zbog vašeg rada i iskustva, a to nije mala stvar. Takođe, sve veći autoritet i ovlašćenja su znak da ste na i te kako dobrom putu.

A kako da ne budete kolega kojeg svi mrze pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs