NEODOLJIVA I NEPONOVLJIVA

Neodoljiva, briljantna i neponovljiva: Pet životnih lekcija koje nas je naučila Fibi Bufe! (FOTO/VIDEO)

Možete je zvati Fibi Bufe - od nje ste čuli neke od najluckastijih i najsipmatičnijih stvari u seriji "Prijatelji"

Zanimljivosti
Autor:
Neodoljiva, briljantna i neponovljiva: Pet životnih lekcija koje nas je naučila Fibi Bufe! (FOTO/VIDEO)
Foto: Profimedia

Glumica Lisa Kudro u seriji "Prijatelji" donela je najluckastiji i najotkačeniji, ali i jedan od najduhovitijih TV likova ikada. Lisa danas slavi 57. rođendan, pa smo odlučiji da se podsetimo nekih njenih bravura, ali i vrednih životnih lekcija koje nas je neponovljiva Fibi naučila.

1. Iskrenost je najbolji izbor

Verovatno nema nijedne epizode "Prijatelja" u kojoj Fibi nije bila sto posto iskrena i rekla tačno ono što joj je bilo na umu. Bilo da se radilo o njenoj želji da ne uradi nešto ili o njenim sumnjama u Čendlerovu seksualnost, Fibi je uvek izražavala svoje mišljenje i nikada se nije libilia ili stidela da kaže istinu. Brutalna iskrenost njena je najjača karakteristika.

To možda nije uvek išlo u njenu korist, ali Fibi nikada nije skrivala svoje osećanja, pričala okolo laži ili zaobilazila temu o kojoj je trebalo raspravljati, bez obzira na to koliko tema bila nelagodna. Istina ponekad može da boli, ali iz života Fibi Bufe jasno je da je iskrenost uvek najbolji izbor – bez obzira na to svidelo se to ljudima ili ne, gotovo uvek će to ceniti. Biti iskren prema svim važnim ljudima u našem životu ne samo da nas čini divnim prijateljem nego će i naš život učiniti lakšim i manje komplikovanim, a to je nešto na šta bi verovatno svako od nas rado pristao.

2. Uvek budi svoja

Jedan od Fibinih alter ega bila je i princeza Konsuela Banana-Hamok, koja se nikada nije plašila da bude ono što jeste. Princeza Konsuela nije osećala potrebu da se prilagodi društvenim normama – i to je sjajno. Nije marila za to šta drugi misle o njenoj garderobi, pesmama ili stavovima. Nije se bojala da govori o svojim uverenjima, bez obzira na to koliko neortodoksna ona bila, i nikada nije dopustila da je tuđi popreki pogledi pogode.

Princezi Konsueli bilo je važno jedino to da uvek bude iskrena i dosledna prema sebi. To je možda teško postići naročito u razdoblju života kada još otkrivamo i upoznajemo same sebe, ali važno je pokušati. Fibina hrabrost da uvek bude svoja ide ruku pod ruku sa sledećom vrlo važnom lekcijom koju smo naučili od nje.

Lisa u sceni sa Šonom Penom
Lisa u sceni sa Šonom Penomfoto: Profimedia

3. Samopouzdanje je sve

Ne samo da se Fibi nije plašila biti svoja već se i ponosila time – na dobar način. Jedna od najvažnijih mudrosti koje je Fibi podelila s ostatkom glumačke ekipe, i svetom, jeste ta da je najvažnije voleti sebe od glave do pete. Bilo da se radilo o tome koliko je svesna sopstvenog seksepila ili sigurnosti u to da još nije do kraja posložila sopstveni život, Fibi je svima dala do znanja da je zaista u redu osećati se ugodno u sopstvenoj koži i u trenutku života u kojem jeste, bez obzira na to kakav on bio.

Fibi se nikada nije zamarala time šta joj se događalo ili nije događalo u životu. Nikada nije paničila zbog razvoja situacije. Jednostavno se prepuštala verujući da će na kraju sve uspeti da razreši.

foto: Profimedia

4. Budi ponosna na svoju prošlost

Fibino odrastanje nije bilo lako. Nakon što je njena biološka majka nju i njenu sestru bliznakinju dala najboljoj prijateljici, njen biološki otac sve ih je napustio. Kad je imala 13 godina, njena maćeha izvršila je samoubistvo, a očuh završio u zatvoru, ostavivši tako Fibi da se brine sama za sebe na nemilosrdnim ulicama Njujorka. Gledaoci serije "Prijatelji" znaju to, jer je Fibi uvek otvoreno govorila o svojoj prošlosti. Nije se sramila da prizna da je bila beskućnica i da govori o tome kakve je sve grozne stvari trebala da rad i izdrži samo kako bi preživela.

Nije imala srećno odrastanje kao drugi, ali to je nimalo nije pokolebalo. Težak život s kojim je morala da se suoči nije je sprečio da postigne nešto u životu. Ta osobina vredna divljenja pokazuje da nema apsolutno ništa loše u tome da se ponosimo svojim poreklom, bez obzira na to jesmo li odrasli u raskošnoj kući ili smo jedva imali krov nad glavom. Naša prošlost uvek će biti deo nas i imaće ulogu u tome ko ćemo postati.

5. Voli osobu s kojom jesi (u tom trenutku)

Tokom deset sezona serije "Prijatelji" Fibi Bufe imala je ukupno 16 partnera. Iako je njena 16. veza, a na kraju i brak sa Majkom, doživela srećan kraj na samom kraju desete sezone, Fibi se nikad nije brinula zbog sopstvenog ljubavnog života. Dok se opušteno zabavljala s prethodnih 15 muškaraca, Fibi nikada nije bila previše okupirana time je li neko (ili svako) od njih "onaj pravi", za razliku od njenih prijatelja u seriji. Fibi je bila savršeno srećna jednostavno uživajući u romantičnim, zabavnim avanturama koje je doživela u svakoj svojoj ljubavnoj vezi. Važna lekcija koju ovde možemo naučiti jest ta da bi romantične veze trebale biti zabavne. Ne, bi bi trebale da budu mučne i stresne.

Kada bi svako barem malo bio poput Fibi, veze bi mogle biti puno opuštenije i puno zabavnije. Umesto da trošimo toliko vremena pokušavajući da shvatimo ko je prava osoba za nas, jednostavno volite osobu s kojom jeste u tom trenutku i uživajte u vremenu koje provodite s njom. Iz svake veze možemo nešto dobiti, uzeti ili naučiti – dobro ili loše. Stvari će se rešiti onda kada treba.

(Stil.kurir.rs/Zadovoljna.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs