imaju svoje rituale

Verni čuvari tradicije koji ne znaju za gojaznost i bolest: Upoznajte indijansko pleme Hopi! (VIDEO)

Ovo pleme smatra da je ovaj svet četvrti i da su oni stigli teškim putem

Zanimljivosti
Autor:
Verni čuvari tradicije koji ne znaju za gojaznost i bolest: Upoznajte indijansko pleme Hopi! (VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/ Secret Anonymous Idea

Indijansko pleme Hopi živi u suvoj zemlji sušne severoistične Arizone od 800. godine, te se za njih veruje da su jedno od najstarijih živih kultura na svetu.

Narod Hopi je zapadni ogranak široke porodice Indijanaca-starosedelaca, poznatih pod imenom Pueblo. Na obodu teritorije na kojoj su nastanjeni počinje Crvena pustinja, a okruženi su rezervatom neprijateljskih i rivalskih plemena Navaho. Bave se poljopriverdom, uzgajajući kukuruz, bundevu, pamuk, suncokret i tikvice.

Ako ne znaš šta dalje i kojim putem da kreneš: Pročitaj ovo!

Ovo pleme je malobrojno, pretpostavlja se da ih ima oko šest hiljada, ali su zahvaljujući svojim verovanjima i jakim kultovima uspeli da se održe do danas.

Bije ih glas da su veoma duhoviti, a veruju u snažne duhove predaka ili božanstva nazvana "Kachinas". To mogu biti životinje ili prirodni elementi koji poseduju čarobnu moć lečenja, donose padavine i štite pleme Hopi.

Hopi su čuvari svojih obreda i tradicija, a tokom svojih svetih rituala nose maske i nošnje. Međutim, ne postoji mnogo detalja o njihovim obredima jer ih strogo čuvaju u tajnosti.

Ishranom unose od 50 do 75 miligrama vitamina. Preovlađuje meso, što uključuje i divljač, najčešće meso jelena, dopunjeno raznim divljim bobičastim sezonskim voćem.

Što je najzaniljivije, kod ovih ljudi uopše ne postoji gojaznost, iako svakodnevno u organizam unose velike količine životinjske masti.

Američki pisac Frank Vaters u svojoj knjizi 'Book of the Hopi' piše

da oni 'sebe smatraju prvim stanovnicima Amerike' i da je 'njihovo selo Oraibi najstarije naseljeno mesto u Americi.

U svojim pričama i tradicionalnim verovanjima, Hopi su živeli na mnogo različitih mestima pre nego što su se konačno nastanili na ovom mestu.

Oni veruju da je Prvi svet uništen vatrom, Drugi ledom, a Treći poplavama, te su u Četvrti svet došli uz pomoć svojih božanstava.

Arheologija je potvrđivala njihovu prisutnost na jugozapadu hiljadama godina, a možda i duže.Do današnjeg dana Hopi održavaju svoju tradiciju što je više moguće, prenosi The Vintage News.

Počela je vladavina Lava: Evo kojih 7 karakteristika ima svako dete rođeno u ovom znaku!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs