VEOMA PRAKTIČNI SAVETI

Štucate, ide vam krv na nos ili ste se opekli: Rešite taj problem brzo i bez muke uz ove fenomenalne i korisne trikove!

Evo kako možete da pomognete sebi ukoliko štucate ili vam krene krv na nos

Zanimljivosti
Autor:
Štucate, ide vam krv na nos ili ste se opekli: Rešite taj problem brzo i bez muke uz ove fenomenalne i korisne trikove!
Foto: Shutterstock

Ova vrsta samopomoći često dobro dođe, a koliko je efikasna uverićete se sami ako se nađete u situaciji da ove savete primenite u praksi.

  • Kada se zbog hladnog napitka, koji dovodi do suženja krvnih sudova, blago "stegne" mozak, što je stanje poznato kao "brejn friz", brzo jezikom masirajte nepce. To će da umiri mozak jer se krvni sudovi od nepca ka mozgu usled masiranja brže šire.
  • Ako ste izgoreli jezik vrelom kafom ili hranom promućkajte brzo hladnu vodu u ustima. To bi trebalo da umiri opekotinu.
  • Zapušeni sinusi mogu da budu prava muka. Zato ako vam je potrebno brzo olakšanje, na smenu pritiskajte jezik na nepce, a onda pritisnite nežno prstima između očiju.
  • Štucanje je neprijatno i može da ometa pravilan rad srca. Da biste ga zaustavili zadržite dah, progutajte dva puta, a onda izdišite. Gutanje vazduha pomaže jer se tako izbacuju i prvobitni mehurići vazduha koji su izazvali štucanje.
  • Ako vam ide krv na nos, ne naginjite glavu unazad. Krv će se tako slivati u grlo, što nije dobro. Umesto toga, uhvatite nos odmah iznad nozdrva i blago se naginjite unapred.
  • Sisanje palca možda zvuči detinjasto i čudno za odraslu osbu. Ali, postoji dobar razlog zašto bi odrasli trebalo to da rade. Naime, ako ste anksiozni ili na ivici napada panike, stavite palac u usta i pokušajte da izdišete vazduh preko palca. Ovo će značajno smiriti rad srca.

(Stil.kurir.rs/Izvor: Novosti)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs