CVEĆE GOVORI

Iris vole hrabre, a hortenziju prgave žene: Cveće otkriva kakva ste osoba!

A, koji je vaš omiljeni cvet...?

Zanimljivosti
09:37h Autor:
Foto: Shutterstock

Većina žena imaju svoj omiljeni cvet, ali ono što je i nteresantno jeste da na osnovu tog odabira možemo utvrditi kakve karakterne osobine ima osoba koja preferira određenu vrstu cveća, piše portal Daliznaš.com.

 

Cveće, kao i ljudi, ima određene „karakterne“ osobine i smatra se da određene vrste, privlače određeni tip ljudi.

 

Takođe, smatra se da žene svetlije puti i plave kose češće biraju cveće svetlijih boja i nežnijih nijansi i tekstura, dok brinetama više paše cveće intenzivnijih i vatrenijih boja i intenzivnog mirisa.

 

Evo nekoliko primera o tome koji tipovi ličnosti vole određenu vrstu cveća.

 

Bambus – je izbor stabilnih i odanih osoba. To su osobe koje cene tradicionalne vrednosti – brak i porodicu.

 

Bele rade – vole vesele, društvene i opuštene osobe, večiti optimisti. Vole zabavu a posebno društvene igre. To su tipične “dnevne” osobe, osobe koje imaju maksimalno ispunjen dan ali noć ostavljaju za dobar san.

 

Božur – vole oni koji se lako prilagođavaju okolini, prijatni su u društvu a ističu se svojom elegancijom i sofisticiranošću. Njima je bogatstvo i uspeh simbol uspeha u životu.

 

Ciklama – je karakterističan izbor za nežne, pomalo stidljive ali jednostavne i iskrene osobe. Oni su pouzdani prijatelji i oslonac u životu.

Đurđevak – biraju strpljive i praktične osobe koje veruju u život sa svim lepotama i nedaćama.

 

Iris (perunika) – je izbor mudrih, dostojanstvenih, hrabrih i strasnih osoba koje se često prepuštaju mašti. To su večiti optimisti sa jakom duhovnom stranom ličnosti koji vole i nove izazove.

 

Jasmin – biraju verne i posvećene osobe koje su stabilan oslonac svojim bližnjima. A njihov oslonac u životu je porodica.

 

Jorgovan – obožavaju romantične osobe, posebno zainteresovane za retke i stare predmete.

 

Karanfil – je izbor jednostavnih, običnih i društvenih osoba, koji umeju da uživaju u svakodnevnim običnim i malim stvarima. Smatra se da je crveni karanfil znak čežnje, ljubičasti hirovitosti, roze dugovečnosti, beli nevinosti a žuti je znak razočaranja.

 

Lale – vole društvene i vesele osobe koje imaju puno prijatelja, mada deluju pomalo oholo i uobraženo. Vole da eksperimentišu naročito u izboru odeće i hrane. Čak i u izboru važnih, životnih odluka odlučuju da rizikuju. Oni vole da upoznaju nove krajeve i ljude, ali su privrženi porodici i tradicionalnim vrednostima.

 

Ljiljan – je izbor nezavisnih osoba koje vole lepe stvari, a naročito odeću i obuću. Inače su to prijatne, omiljene u društvu, poštovane, odgovorne, veoma senzibilne osobe.

Ljubičice – obožavaju iskrene, skromne, jednostavne, odane i romantične osobe koje u životu vide samo lepe stvari. To može nekada da nervira okolinu ali se oni teško menjaju u tom pogledu. To su suzdržane osobe koje nerado otkrivaju svoja prava osećanja.

 

Magnolija – je izbor izuzetnih osoba, osoba koje posebno cene duhovnost. Nemaju mnogo razumevanja za osobe koje preferiraju druge oblasti života. Cenjeni su i poštovani u svojim sredinama.

 

Mak – je izbor entuzijasta i društvenih osoba. To su kreativne osobe koje čine centar i okosnicu svoje okoline u svakom pogledu. Oni prosto opčinjavaju sagovornike svojom energijom, duhom i inteligencijom.

 

Mimoza – je karakterističan izbor samopouzdanih, ljubaznih i stabilnih ličnosti. Često su to lideri za koje se vezuje moć i raskoš.

 

Narcis – najčešće vole nežne i osetljive osobe,pune ljubavi i razumevanja za svoje bližnje. Oni retko otkrivaju svoja osećanja i misli. Radoholici su, organizovani i odgovorni. Vode računa o finansijama, mada je izražena i njihova umetnička priroda.

 

Hortenziju – vole osobe koje su pomalo svadljive ali prgave naravi i umeju da budu prilično neprijatne u društvu i na profesionalnom planu.

 

Orhideju – biraju osobe pomalo sebične, sa uskim krugom prijatelja. One su često misteriozne, lukave, vole urednost, eleganciju, luksuz i egzotične destiacije. Očuvanje ugleda im je veoma važno.

 

Ruža – je izbor osoba avanturističkog duha, osoba koje vole da putuju i upoznaju nove prostore i kulture. Oni su često uspešni u modnoj industriji. Cene tradicionalne vrednosti u društvu. Teže perfekcionizmu i očekuju ga od drugih, što može opteretiti njihovu komunikaciju sa bližnjima.

 

Suncokret – biraju ohole, ponosne i pomalo egocentrične osobe. U osnovi su to ipak tople i pristupačne osobe. Umeju da se do krajnosti bore za svoje ciljeve. Oni uvek imaju dobar osećaj za kvalitet i vrednosti.

 

Visibabu – vole večiti optimisti, koji cene i čuvaju prijateljstvo. I sami su odani prijatelji.

 

Zumbul – je izbor upornih osoba koje znaju svoj cilj i koji znaju da uživaju u druženju sa prijateljima. I sami su verni i odani prijatelji.

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...