Bez diskusije

8 stvari koje žene moraju da prestanu da rade u javnosti: Daleko od bontona!

Koliko god da smo za praktičnost i uštedu vremena, ovo se jednostavno radi isključivo u samoći ili na predviđenim mestima

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Moderan način života obliuje obavezama, jedva sve uspevamo da postignemo na vreme, pa nam neki detalji na kraju promaknu.

 

Ipak, ti detalji su nam veoma važni - nema žene koja će ponosno ići okolo sa ispucalim lakom za nokte ili poluizbrisanim karminom, pa pribegavamo paroli "snađi se" i više ne biramo ni mesto ni vreme, samo želimo da sve bude kako treba.

 

Koliko god da ste praktični i ne želite da gubite vreme, sledećih 8 stvari ipak treba da ostanu privatne, odnosno nikada ih ne treba raditi u javnosti!

 

1. Lakiranje noktiju

 

Svakoj ženi se desilo da na putu do posla shvati da je zaboravila da popravi lak na noktima. Tako više nije retkost da vidimo dame u gradskom prevozu, kancelariji ili kafiću kako lakiraju nokte. Iako deluje kao praktično rešenje, imajte u vidu da miris laka ne prija svima, a da niko od nas ne bi trebalo da radi bilo šta što bi naštetilo ili iritiralo druge ljude.

 

2. Isprobavanje odeće van kabine za presvlačenje

 

Postoje određena pravila koja bi trebalo poštovati prilikom isprobavanja odeće u prodavnici. Ako je u pitanju kaput ili jakna, te komade možete probati bilo gde. Sve ostalo se s razlogom proba u kabini - sigurno ne želite da prolaznici i drugi kupci gledaju vaše telo, a ne žele ni oni.

 

Stručnjak za ponašanje i bonton otkriva: Ovih 10 stvari čine da obična žena izgleda kao dama plave krvi! (FOTO)

foto: Profimedia

3. Nameštanje famerica oko intimne zone i nameštanje bretela od grudnjaka 

 

Ovo su detalji koje treba obaviti diskretno. Nema ni potrebe objašnjavati zašto.

 

4. Stavljanje torbe na sto

 

Zamislite kako se osećaju vaši prijatelji kada na sto sa kojeg ćete uskoro jesti spustite torbu koju ste spuštali ko zna gde sve? Ako je u pitanju javno mesto, torba se spušta ili na stolicu pored ili iza sebe, ili na pod pored nogu.

 

5. Češljanje bilo gde van toaleta

 

Koliko god da ste pažljivi, dlake jednostavno lete svuda, čak i kada ne primećujete. Niko ne želi da gleda tuđe dlake, a kamoli da završe na njihovom stolu, kaputu... 

 

Bonton za stolom: 4 jela koja jedemo na pogrešan način!

foto: Profimedia

6. Sečenje noktiju, čupanje obrva

 

Ako to niste da obavite kod kuće ovu vrstu ulepšavanja, ne morate ni sada. Sačekajte da dođete kući. Jednostavno je degutantno videti kako neko seče nokte ili čupa obrve na javnom mestu.

 

7. Čačkanje nosa

 

Apsolutno ne. Nikada i ni pod kojim izgovorom.

 

8. Popravljanje šminke

 

Sasvim je u redu popraviti sjaj ili ruž za usne dok čekate da konobar donese račun, ali usputno popravljanje pudera, maskare i slično nije ni higijenski, niti su drugi dužni da to gledaju. Kao i kod laka za nokte, imajte u vidu da kozmetika takođe ima svoj miris, koji možda ne prija drugima.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs