Životna filozofija

Uspeh nije da nikad ne padneš, već da svaki put znaš da ustaneš: 9 životnih lekcija moćnog Konfučija!

Primenite ove lekcije i naučite da istinski uživate u životu

Zanimljivosti
18:12h Autor:
Foto: Shuterstock

Filozofija velikog kineskog mislioca fokusirala se na pitanja morala, ličnog i društvenog. Rođen 551. godine pre nove ere. Učio je ljude pravdi, iskrenosti, jednakosti, pravilima društvenih odnosa.

 

Donosimo vam neprevaziđne životne lekcije velikog mislioca. Najveća draž je ta, što se njegove misli mogu primeniti i danas.

 

Koračajte samo napred

 

Bez obzira koliko polako koračate, nastavite. Svaki korak se računa dok ne stanete potpuno. Ako nastavite pravim putem, bez obzira na brzinu na kraju ćete stići do željenog odredišta.

 

Da biste obavili težak posao morate da budete uporni. Osoba koja postigne uspeh je ona koja ostaje verna toj ideji i uprkos okolnostima se kreće ka svom cilju.

 

 

Nikada se ne sprijateljujte sa nekim ko nije bolji od vas

 

Vaši prijatelji predstavljaju proročanstvo vaše budućnosti, jer se krećete zajedno sa njima, u istom pravcu. Zato se okružite ljudima sa vatrom u srcu.

 

Evo šta se desilo preživelima sa Titanika: Nakon tragedije, tek je sledila prava borba!

foto: Shuterstock

Sve dobro zahteva trud i rad

 

Lako je mrzeti, a mnogo teže voleti. Na ovome se mnogo toga zasniva. Sve dobro je teško postići, sok je  mnogo  lakše dobiti nešto loše.  Ljubav, oproštaj i velikodušnost zahtevaju veliko srce, veliki um i mnogo truda.

 

Vežba je ključ uspeha

 

Životni put zavisi od marljivosti i predanosti. Majstor koji želi da usavrši svoj posao mora prvo da pripremi svoj alat. Uspeh zavisi od prethodne pripreme, a bez takve pripreme neuspeh je neminovan. Šta god da radite u životu, ako želite uspeti, prvo se morate pripremiti. Čak i najmanja vežba može da ubrza put do uspeha.

 

Greške su sastavni deo na putu do uspeha

 

Greške nisu nikakav zločin. Ne dozvolite im da vam pokvare dan. Ne dozvolite da negativno zauzme vaše misli, nema ničega lošeg u pravljenju grešaka.

 

Kada bes ključa, mislite o posledicama

 

Kad ste ljuti, dobro razmislite o posledicama reči koje ćete izgovoiti ili dela koja ćete učiniti. Trudite se da budete smireni u negativnim situacijama.

 

Da mozak nikad ne stane: 7 trikova uspešnih ljudi uz pomoć kojih će vam svaki posao ići od ruke!

foto: Profimedia / Ilustracija

Menjajte put, ali nikada ne odustajte od cilja

 

Ako je očigledno da se ciljevi ne mogu postići, ne prilagođavajte ciljeve, prilagodite akcije. Ne razmatrajte neuspeh kao opciju, već prilagodite put novonastalokj situaciji i lagano se krećite prema cilju.

 

I loš čovek je dobar primer, jer se od njega može naučiti kako ne treba

 

Svako poznanstvo u životu je dragoceno. Ako neko nije ispao fer prema naučio nas je važnu lekciju, primer kako se ne treba ponašati. Svaki život je priča ispunjena lekcijama koje treba prikupljati.

 

Sve ili ništa 

 

Šta god u životu radili, radite svim srcem. Šta god da radite, uradite to u potpunosti ili uopšte ne radite. Da biste uspeli u životu, od vas će se tražiti da date svoj maksimum.

 

Ovim horoskopskim znacima oktobar donosi velike promene nabolje: Jeste li među njima?

 

(stil.kurir.rs)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...