Šok u naučnim krugovima

Ateista i cenjeni naučnik Antonje Flu dokazao postojanje Boga: Nas je stvorio neko moćan!

Po njegovom mišljenju, ono što su različiti filozofi zvali Svetski um, Apsolut, to je super - moćan sistem koji je indentifikovan sa nama potencijalnim mogućnostima Svemogućeg

Zanimljivosti
Autor:
Ateista i cenjeni naučnik Antonje Flu dokazao postojanje Boga: Nas je stvorio neko moćan!
Foto: Profimedia

Apsolutni šok za naučni svet je bio nastup slavnog profesora filozofije Antonija Flua.

Naučnik koji ima preko 80 godina već je dugi niz godina jedan od stubova naučnog ateizma. Flu je decenijamai izdavao knjige i držao predavanja na osnovu teze da je vera u Svemogućeg neopravdana, piše portal Meta.

Međutim, niz nedavnih naučnih otkrića naterao je velikog branitelja ateizma da se predomisli. Flu je javno izjavio da greši, da Univerzum nije mogao sam da nastane - to je očigledno svorio neko moćniji nego što možemo i da zamislimo.

Flu je ranije, kao i ostali ateisti, verovao da se nekada živa materija jednostavno pojavila iz mrtve materije.

"Danas je nemoguće zamisliti izgradnju ateističke teorije o poreklu života i nastanku prvog reproduktivnog organizma," kaže Flu.

Prema ovom naučniku, saveremeni podaci o strukturi molekula DNK nepobitno ukazuju na to da on ne može sam nastati, već mu je potreban tuđi razvoj. Genetski kod i bukvalno enciklopedijska količina informacija koje molekul skladišti u sebi dobijaju mogućnost slepe slučajnosti.

Britanski fizičar Martin Džon Rajs, koji je osvojio ovogodišnju nagradu Templeton, smatra da je svemir veoma komlikovana stvar. Naučnik, koji je imao više od 500 naučnih radova, dobio je 1.4 miliona dolara za dokazivanje postojanja Stvoritelja. Iako je i sam fizičar ateista, dodaje:

"Prema direktoru Međunarodnog instituta za teorijsku i primenjenu fiziku, akademiku Ruske akademije prirodnih nauka Anatoliju Akimovu, postojanje Boga dokazano je naučnim metodama," prenose mediji.

"Postoji Bog i možemo posmatrati manifestacije Njegove volje. To je mišljenje mnogih naučnika, oni ne samo da veruju u Stvoritelja, već se i oslanjaju na njegovo znanje," rekao je ovaj naučnik.

Naučnik je istovremeno primetio da su u prošlim vekovima mnogi fizičari verovali u Boga. Štaviše, do vremena Isaka Njutna nije postojalo razdvajanje između nauke i religije; sveštenicu su se bavili naukom, jer su bili najobrazovaniji ljudi. I sam Njutn imao je teološko obrazovanje i često ponavljao: "Zakone mehanike pronalazim u zakonima Boga."

Kada su naučnici izmislili mikroskop i počeli da proučavaju ono što se događa unutar ćelije, procesi povećavanja i deljenja hromozoma izazvali su zapanjujuću reakciju: "Kako ovo može biti ako sve ovo ne bi omogućio Stvoritelj?"

"Zaista, ako kažemo da se osoba pojavila na Zemlji kao rezultat evolucije, tada bi uzimajući u obzir frekfenciju mutacije i brzinu biohemijskih procesa, bilo bi potrebno mnogo više vremena da se osoba stvori od primarne ćelije nego starost samog Univerzuma.

Pored toga, izvršena su izračunavanja koja su pokazala da broj kvantnih elemenata u obimu radio - posmatranog Univerzuma ne može biti manji od 10155, i ne mora, ali može imati nadmoć."

"Ako je sve ovo jedan sistem, onda smatrajući to računarom, postavljamo pitanje: šta nije moguće za računarski sitem sa toliko elemenata? Ovo su neograničene mogućnosti, više od najsofiticiranijeg i najsavremenijeg računara u neuporedivom broju puta!" rekao je naučnik.

Po njegovom mišljenju, ono što su različiti filozofi zvali Svetski um, Apsolut, to je super - moćan sistem koji je indentifikovan sa nama potencijalnim mogućnostima Svemogućeg.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs