Istraživanja

Ko kaže da je romantika umrla: Muškarci iznošenje smeća smatraju romantičnim!

Za muškarce je romantika to što samoinicijativno pomognu ženi oko kućnih poslova i upamte joj datum rođendana
Zanimljivosti
01:12h Autor:
Ko kaže da je romantika umrla: Muškarci iznošenje smeća smatraju romantičnim!
Foto: Thinkstock

Iznošenje smeća, spremanje kreveta te spuštanje daske na wc šolji – to je ono što današnji muškarci smatraju romantičnim!

Naravno, romantična večera uz sveće još pali, ali čini se da pomoć u kućnim poslovima obara sve rekorde romantičnosti, otkriva najnovije istraživanje. Muškarci smatraju da je romantično i pranje suđa, pranje veša te usisavanje kuće.

Sve su to oni spremni da urade samoinicijativno i bez ženinog pitanja. No najnovije istraživanje otkriva i da se tek sedam od deset muškaraca trudi da podstakne romantiku samo kad su na godišnjem odmoru.

- Čini se da moderni muškarci smatraju kako je za romantiku dovoljno redovito pomaganje u kućnim poslovima te pamćenje rođendana. Te stvari jesu važne, ali obe strane u vezi zaista bi se trebalo malo više truditi da održe romantični plan živim - izjavio je pr luksuznih hotela "Sandals Resorts".

U pomalo neobičnom istraživanju učestvovalo je 1.000 muškaraca, a utešno je da mnogi od njih još veruju kako je važno ženi izjavljivati ljubav, otvoriti joj vrata i pridržati joj kaput. Dakle romantika ipak nije sasvim izumrla.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs