Muško ženski odnosi

Zaslužujete više: Šta sve trpimo zbog straha od samoće

Ukoliko ste u vezi u kojoj trpite partnerovo određeno ponašanje, vreme je da izađete iz te veze
Zanimljivosti 19.02.2014. - 23:10h Autor: tportal.hr
Foto: Shutterstock

Kako pokazuju brojna istraživanja, mnogi ljudi ostaju u lošim vezama i pristaju na odnose koji im pružaju znatno manje nego što zaslužuju.

 

Čine to ponajviše zato što se boje samoće, a i veruju da nijedna veza nije kvalitetna. No kako upozoravaju stručnjaci, pristajanje na manje u vezama dugoročno je vrlo loše i za psihičko i za fizičko zdravlje pojedinca.

 

Otkrivamo vam znakove koji ukazuju na to da ste u lošoj vezi.

 

Veza vas češće čini loše raspoloženima

nego srećnima. Vaš partner vas ne inspiriše da budete najbolji što možete biti. Možda vas često kritikuju i zapravo insistiraju prvenstveno na ispunjenju svojih potreba.

 

Stalno osećate da se morate promeniti – svoje vrednosti, ciljeve ili snove. Morate se promeniti kako bi vas partner prihvatio.

 

Partner vas zlostavlja emotivno ili fizički. Možda o tome nikome ne govorite jer vas je sramota. Možda ni sami ne prmećujete da ste zlostavljani…

 

Partner vas stalno vara, a vi mu ipak dajete nove prilike iako je već nekoliko puta dokazao da mu se ne može verovati.

 

Previše se žrtvujete. Iako je partner pokazao da ne pravi kompromise u odnosu s vama, vi mu stalno izlazite u susret i nadate se da će promeniti ponašanje prema vama. Negde u sebi znate da se to neće dogoditi, ali ipak ostajete i čekate.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...