Zauzeli stranu

Gugl obeležio početak Olimpijade Dudlom u bojama gej zastave

Gugl se svrstao na stranu onih koji kritikuju ruski zakon o sprečavanju gej propagande ilustracijom na naslovnoj strani
Zanimljivosti
13:44h Autor:
Gugl obeležio početak Olimpijade Dudlom u bojama gej zastave
Foto: Printscreen / Google

Gugl je označio početak 22. Zimskih olimpijskih igara u Sočiju "dudlom" (Doodle), ilustracijom na naslovnoj stranici u bojama duge koje su simbol LGBT zajednice, čime se svrstao na stranu onih koji kritikuju ruski zakon o sprečavanju gej propagande, javile su agencije.

Ruski zamenik premijera Dmitrij Kozak upozorio je juče publiku na tribinama i takmičare da se neće tolerisati bilo kakva promocija prava homoseksualaca tokom Olimpijskih igara, navodeći da Olimpijska povelja i ruski zakon zabranjuju širenje propagande za vreme sportskih manifestacija. Kozak je izjavio da tokom trajanja Olimpijskih igara u Sočiju sportisti imaju slobodu da izraze svoje stavove i razgovaraju o svojoj seksualnoj orijentaciji, ali je zatražio od njih da se drže podalje od dece, rekavši "ostavite decu na miru".

Ispod Dudla u duginim bojama, Gugl je objavio paragraf Olimpijske povelje u kome se navodi: "Bavljenje sportom je ljudsko pravo. Svaka individua mora imati mogućnost da se bavi sportom, bez diskriminacije bilo koje vrste i u olimpijskom duhu, koji traži uzajamno razumevanje u duhu prijateljstva, solidarnosti i fer igre".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs