Neverovatno

Kakav ste par: Spavanje vas otkriva!

Ako spavate svako na svojoj strani, ne brinite se jer je to uobičajan način spavanja za parove
Zanimljivosti 04.02.2014. - 19:15h Autor: tportal.hr
Foto: Thinkstock

Oblik kašike

 

U ovoj pozi parovi leže na boku, okrenuti na istu stranu i dodiruju se. Ova poza spavanja uobičajena je na početku veze i otkriva strast i potrebu da budete blizu partnera, piše beautifulshoes.org.

 

Zagrljaj kao na medenom mesecu

 

U ovoj pozi partneri leže na boku, okrenuti jedno prema drugom u čvrstom i isprepletenu zagrljaju. Deluje vrlo romantično, ali ta poza pokazuje da je veza na samom početku. Istina je zapravo da je spavanje u ovom položaju nerealno jer zaustavlja cirkulaciju u rukama. Parovi koji spavaju u ovom položaju ne mogu se zasititi jedno drugog i žele da budu jako blizu čak i kad spavaju.

 

Zaštitnička poza

 

Partneri spavaju na leđima, partnerka drži glavu lagano naslonjenu na partnerova prsa i rame dok je on grli jednom rukom oko ramena. U ovoj pozi spava par koji se oseća ugodno zajedno i to ukazuje na dugoročnu i ozbiljnu vezu.

 

Svako na svojoj strani

 

Ovo je zapravo vrlo česta poza, jer se gotovo polovina ljudi tokom sna odmakne od svojih partnera i okrene na svoju stranu kreveta. U ovoj pozi partneri spavaju daleko jedno od drugog, bez kontakta.

 

Zen stil

 

Ležeći na boku nogu savijenih u kolenu, partneri okrenu leđa i lagano se dodiruju guzama. Ova poza draga je parovima koji vole da spavaju u svom prostoru. Ovo je položaj solidarnog para, a da emocija ne nedostaje, dokazuje činjenica da se lagano dodiruju leđima.

 

Zaljubljeni zagrljaj

 

U ovoj pozi, koja pomalo podseća na prethodnu, muškarac leži na leđima, a partnerka je na boku okrenuta prema njemu i drži glavu naslonjenu na njegove grudi grleći ga jednom rukom. Muškarac pak u velikom zagrljaju drži partnerku, a drugom rukom drži njenu ruku. Ovo je još intimniji položaj od prethodnog. Ovu pozu praktikuju parovi koji obožavaju da se maze, ali i dugo spavaju.

 

Ležeran zagrljaj

 

Nakon nekoliko godina veze, ovo je omiljeni položaj mnogih parova. Vrlo sličan pozi "kašika" ali daje više prostora. Oba partnera leže na boku, okrenuta u istom smeru, ali nisu spojeni, već između njih ima prostora, a muškarac ležerno drži ruku na ženinu ramenu ili ruci. Ova poza pokazuje kako je intimnost i dalje prisutna u vezi, ali potrebna im je udobnost kako bi mogli da se naspavaju.

 

Zagrljaj nogom

 

Za ovom pozom partneri neretko posežu kada im je san zaista potreban, ali svejedno žele da održe kontakt. Muškarac leži na leđima, a žena na stomaku vrlo blizu njega, prebačene noge preko njegove. Na ovaj način par pokazuje kako su osećanja jaka, ali jednostavno imaju potrebu za svojim prostorom.

 

Obrnuta kašika

 

U ovom slučaju oba partnera leže na boku okrenuti u istom smeru. Ovu pozu neretko koriste žene kako bi zapravo nagovorile partnera da ih zagrli na takav način, a često upravo može značiti i poziv na seks.

 

Na ivici kreveta

 

Ovo je vrlo retka poza, ali obično uključuje to da jedan od partnera doslovce klizi preko ivice kreveta. To može značiti dve stvari, ili par još traži udobnu pozu za spavanje ili je reč o vrlo kreativnim osobama. Ali, može značiti i to da partner pronalazi način kako da se odmakne što je dalje moguće, a to može nagovestiti kraj odnosa.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...