ZANIMLJIVOSTI

Poslednja poruka Volta Diznija pred smrt: Njeno pravo značenje je misterija već decenijama!

Volt Dizni je za sobom ostavio višemilionsku franšizu, ali je ipak jedna mala poruka sve promenila

Zanimljivosti
Autor:
Poslednja poruka Volta Diznija pred smrt: Njeno pravo značenje je misterija već decenijama!
Foto: Profimedia

Nema sumnje da je život Volta Diznija promenio svet. Kao glavni kreator Mikija Mausa i čitavog Diznijevog preduzeća, njegov životni rad je inspirisao decu i odrasle decenijama.

I kada 1966. godine umro od raka pluća, svet je zaista izgubio jednog velikana. Ovaj ekskluzivni, retki intervju sa njim vam daje uvid u to koliko je Volt bio sjajan vizionar.

Međutim, i Dizni je uticao i na neki drugi (malo poznat) način. Legenda kaže da je napisao poslednju poruku pre nego što je bio hospitalizovan pre smrti, kaže istoričar Džim Korkis.

Pod naslovom "TV projekti u produkciji: spremni za proizvodnju ili mogući za eskalaciju i priču", u belešci su navedena četiri imena: Ron Miler, 2 Way Down Cellar, Kurt Rasel i CIA - Mobley.

Lažni sjaj Diznilenda: 15 tajnih pravila za sve zaposlene!

foto: Profimedia

Ipak, pravo značenje poruke je decenijama ostalo misterija. Šta je Diznijeva poslednja poruka svetu nameravala da prenese? Prema bivšem arhivisti Diznija, Dejvu Smitu, koji je pronašao poruku, Dizni je naveo moguće buduće projekte za svoju franšizu.

I jedno ime se isticalo: Kurt Rasel. Dizni je ranije izrazio strahopoštovanje prema talentu 15-godišnjaka, pohvalio ga na televiziji i lično osigurao da dečak dobije ugovor u studiju. U oktobru 1966, samo nekoliko meseci pre smrti, Dizni je čak predvideo "veliku glumačku budućnost" za Rasela.

Ali, na kraju krajeva, poslednje Diznijeve reči su završile sa naglim usponom Raselove karijere kao glumca. Rasel je potvrdio ovu sumnju u epizodi emisije "The View" iz 2013. godine:

"Pretpostavljam, kao i svi drugi, da je govorio o nekom filmu u koji je razmišljao da me primi. Ne znam šta da mislim o tome, osim toga", rekao je Rasel.

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs