Raskošne i elegantne

O njima se i dalje priča: Izaberite najlepšu venčanicu za 2018. godinu! (FOTO)

Koja haljina će vam definitivno ostati u sećanju?

Wedding
20:09h Autor:
O njima se i dalje priča: Izaberite najlepšu venčanicu za 2018. godinu! (FOTO)
Foto: EPA / Rajat Gupta, AP / Jane Barlow, Reuters / Pool

1. Prva venčanica Megan Markl

Iako se, od trenutka kada su u novembru prošle godine objavili da su se verili, nagađalo da će, tada buduća, mlada izradu svoje najvažnije haljine u životu poveriti britanskom brendu „Ralf end Ruso“, Megan se odlučila da to bude modna kuća „Živanši“ na čelu s umetničkom direktorkom Kler Vejt Keler. Upravo je Klerino britansko poreklo bilo presudno da sadašanja vojvotkinja od Saseksa izabere francusku modnu kuću.

Dizajnerka je za prvi sastanak ponela 47 nacrta haljina, a nije krila da je Megan odmah znala šta želi, a to je istovremeno modernu, elegantnu, svevremenu i prikladnu haljinu. Sve ono po čemu je modna kuća Živanši i prepoznatljiva. Redovni kontakt i razgovori doveli su do do toga da, nakon samo nekoliko razmenjenih skica haljina, Megan i Kler dođu do konačnog, želenog izgleda, do svilene haljine sa šest precizno postavljenih šavova, čiji je fokus bio na čamac izrezu. Haljina je izrađena od najfinije svile, koju je sama Megan birala, a koja ima nežnu mat boju, dok joj je čista bela nijansa dala notu svežine i samouverenosti.

Megan je izrazila želju da u ceremoniju budu uključene i sve 53 zemlje Komonvelta, pa ih je predstavila putem cvetova na svom velu. Svaki cvet je izvezen u tri dimenzije kako bi se postigao jedinstven i delikatan dizajn u šta je utrošeno 500 sati rada. Osim ovih, u velu su izvezena i dva cveta koja je odabrala Megan i to zimocvet, koji raste ispred Notingam Kotidž kuće u kojoj živi sa Harijem i kalifornijski mak, službeni cvet američke savezne države Kalifornije u kojoj je rođena. O tome koliko je pažnje posvećeno izradi ovog vela najbolje govori činjenica da su šnajderke na svakih pola sata prale ruke, kako bi se održala njegova besprekorno bela boja.

Hrabro, moderno i šokantno: 10 modnih momenata koji su obeležili 2018! (FOTO)

foto: EPA / Neil Hall

2. Druga venčanica Megan Markl

Za večernji prijem, nakon glavne ceremonije venčanja Megan se presvukla u drugu venčanicu koju je dizajnirala Stela Mekartni.

Ovaj model sa okovratnikom i golim ramenima postao je hit pa su mlade širom sveta za svoj poseban dan želele da imaju baš ovakvu kreaciju.

Nisu žalile novac: Ovo su najskuplje venčanice svih vremena! (FOTO)

foto: AP / Steve Parsons

3. Venčanica princeze Judžin

Princeza Judžin je za svoj veliki dan odabrala je svedenu haljinu dugih rukava i zanimljivog izreza koji deluje vrlo otmeno.

Dizajner ove venčanice je Piter Piloto.

Detalji nakon kraljevskog venčanja: Princeza blistala u drugoj haljini, princ Endrju i Sara Ferguson opet zajedno! (FOTO)

foto: AP / Yui Mok

4. Venčanica Prijanke Čopre

Venčanicu poznate glumice dizajnirao je čuveni Ralf Loren.

Ono što je zanimljivo jeste da je ovo jedna od 4 venčanice koju je Ralf pristao da dizajnira tokom svoje 50-ogodišnje karijere. Pored Prijankine potpisao je venčanicu svoje ćerke, snaje i sestričine.

Za izradu ove venčanice bilo je potrebno 1.826 sati, a ono što ju je posebno istaklo jeste 2.380.000 bisera koji su bili nanizani na nju. Svoj izgled za poseban dan Prijanka je upotpunila velom dužine 22 metra i Džimi Ču cipelama izrađenim specijlano za nju.

Mlada je želela da ovom haljinom oda počast najbitnijim ljudima u svom životu, tako da je tim Ralfa Lorena ručno izvezao na nju puno ime i prezime njenog supruga - Nikolas Džeri Džonas, datum venčanja i imena njenih roditelja Madu i Ašok. U venčanicu je takođe bio ušiven i deo venčnice njene svekrve, Nikove majke.

Poznata manekenka se udala u tajnosti i ušla u porodicu Tramp: Venčanica koju je nosila oduzima dah! (FOTO)

5. Venčanica Kjare Feranji

Jedna od najpoznatijih modnih blogerki na svetu udala se za svog partnera Federika Leonarda Luciju na bajkovitom imanju Dimora del Balce u Italiji u venčanici modne kuće Dior.

Analitičari su izračunali da je Kjara svojim dizajnerima donela dvostruko veću dobit nego Megan modnoj kući Živanši u čijoj se venčanici udala.

Haljina je pravljena po modelu one u kojoj se udala čuvena Grejs Keli.

Od glamura do kiča i preterivanja: Venčanja koja su obeležila 2018. godinu! (FOTO)

foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs