Neprevaziđena lepotica

Najbajkovitije venčanje svih vremena: Ni 61 godinu kasnije mu nema ravnog! (FOTO, VIDEO)

Tada 26-godišnja Grejs Keli udala se za princa Renijea, a među više od 600 zvanica našla su se i slavna lica poput Kerija Granta, Aristotela Onazisa, Ave Gardner i Konrada Hiltona
Wedding 19.04.2017. - 16:28h Autor: tportal.hr
Foto: Profimedia

Pre tačno 61 godinu održano je jedno od najbajkovitijih venčanja svih vremena. Tada 26-godišnja Grejs Keli udala se za princa Renijea, a među više od 600 zvanica našla su se i slavna lica poput Kerija Granta, Aristotela Onazisa, Ave Gardner i Konrada Hiltona.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Venčanje je održano iz dva dela - civilna ceremonija, po Napoleonovom zakoniku, održana je 18. aprila 1956. u palati Throne Room. Trajala je samo 15 minuta, a završila se 25 minuta dugačkim nabrajanjem više od 140 službenih titula koje je Grejs Keli dobila venčanjem.

 

Kako je obična provincijalka postala princeza: Život i tragičan kraj Grejs Keli

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Čim se ceremonija završila, sve je ponovljeno pred televizijskim kamerama. Za to venčanje Grejs je nosila čak dve haljine koje je napravila holivudska dizajnerka Helen Rouz, a bile su poklon filmskog studija MGM najdražoj glumici.

 

Princ Čarls ronio suze noć pre glamuroznog venčanja: Za sve je kriv jedan čovek! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dan kasnije održano je i crkveno venčanje, po rimokatoličkim pravilima, u katedrali Svetog Nikole u Monaku, a uživo su ga prenosile televizije širom sveta. Sve je bilo ukrašeno hiljadama belih ljiljana i jorgovana, a zanimljiva je bila svadbena torta na šest spratova, zapravo replika čuvene monaške palate, napravljene od šećera.

 

Prvo srpsko kraljevsko venčanje posle 94 godine: Oženio se princ Mihailo Karađorđević! (VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

O njenoj venčanici i danas se govori. Izrađena je od 300 metara antikne belgijske čipke i 150 metara svile, tafta i tila, na čemu je radilo čak 30 krojačica. Inače, na prijemu su se služili kavijar, losos, poširana jaja, jastozi i šampanjac za više od 600 zvanica.

 

Ovo je zvanično najlepša venčanica na svetu! (FOTO)

 

 

Sa zalaskom sunca princ i princeza otisnuli su se na sedmodnevno krstarenje Mediteranom na luksuznoj jahti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...