U Srbiji nakon 11 godina

Manu Čao nastupio u Beogradu pred 6.000 ljudi

Francuz je pevao više od dva sata, raskopčavao košulju i udarao se mikrofonom po grudima, a oduševljena publika je uživala u različitim muzičkim stilovima
Muzika
22:36h
Manu Čao nastupio u Beogradu pred 6.000 ljudi
Foto: Fonet

Francuski muzičar Manu Čao La Ventura (Manu Chao La Ventura), poznat po veoma pozitivnoj energiji koju šalje na svojim koncertima, sinoć je nastupio u beogradskoj Hali sportova pred oko 6.000 ljudi. Njegovi fanovi su više od dva sata pevali i igrali uz njegove pesme, u kojima kombinuje različite muzičke stilove.

Pre konceta, publiku su kombinacijom ska-pank zvuka zagrejali "Samostalni referenti" i rege zvukom muzičar Horsman Kojot (Nemanja Kojić), najpoznatiji kao lider benda "Eyesburn". Oko 21.45 na scenu je izašao i Manu Čao zajedno sa svojim tročlanim bendom - gitaristom Madžidom Fahemom, bubnjarem Filipom Tebulom Garbansitom i basistom Gambitom koje je publika pozdravila vrištanjem.

Manu Čao je pred beogradsku publiku stigao ponovo nakon 11 godina i pokazao da je sjajan muzičar i zabavljač, Ostvarivši dobar kontakt sa fanovima nastupom punim pozitivne energije, tokom kog su se mešali zvuci od panka i roka preko skaa do rege i latino muzike. Koncert je počeo hitom "Mr. Bobby", a tokom večeri nizale su se numere kao što su "Clandestino", "Welcome to Tijuana", "Me gustas tu", "Desaparecido", a kada su se halom razlegli poznati zvuci velikog hita iz doba benda "Mano Negra" - "Mala vida", uprkos tome što je u Hali sportova bilo veoma toplo, svi su u glas zapevali i počeli da skaču na poznate taktove.

Pevač je tokom izvođenja numere "King of Bongo" raskopčao košulju i udarao se mikrofonom po grudima, diktirajući ritam neumornoj publici koja je pljeskala rukama, dok je pesmu "La vida una tombola" izveo sa gitaristom Branimirom Rosićem.

Manu Čao, koji je prvi put u Srbiji nastupio 2002. godine na rasprodatom stadionu Tašmajdan, u svojim socijalno obojenim tekstovima na španskom, francuskom, engleskom i portugalskom peva o ljubavi, siromaštvu getu i imigraciji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs