Šestogodišnjica tragične pogibije

Toše Proeski 6 godina nakon smrti živi kroz muziku (VIDEO)

Status vanvremenske zvezde makedonski muzičar je sebi obezbedio zbog anđeoskog glasa, velikih hitova i strašne saobraćajne nesreće, nakon čega je ujedinio Balkan i učinio da armija ljudi danima oplakuje njegovu smrt
Celebrities
04:40h
Toše Proeski 6 godina nakon smrti živi kroz muziku (VIDEO)
Foto: Kurir Arhiva

"Vo kosi da ti spivam", "Tajno moja", "Čija si", "Ako me pogledaš u oči", "Igra bez granica", pesme Tošeta Prosekog i 6 godina nakon njegove smrti bude iste emocije. Na današnji dan, 2007. godine u saobraćajnoj nesreći, Toše je poginuo blizu Nove Gradiške u Hrvatskoj. Jedan od najpoznatijih pevača na prostoru bivše Jugoslavije uživao je status velike zvezde, koliko zbog svog markatnog izgleda i neverovatne boje glasa, toliko i zbog plemenitosti i učešća u brojnim humanitarnim organizacijama. Zato je 2004. godine imenovan za regionalnog ambasadora UNICEF-a.

http://www.youtube.com/watch?v=h0s-YdkJqpM

Koliko je bio obožavan u svom narodu govori i podatak da je Vlada Republike Makedonije postala specijalan helikopter kako bi prenela njegove posmrtne ostatke iz Hrvatske. Toše je sahranjen u rodnom Kruševu uz najviše državne počasti, a sahrani su prisustvovale sve najveće muzičke zvezde iz bivših jugoslovenskih republika. A veliko poštovanje i divljenje prema njegovoj muzici i ličnosti odaju i dan danas mnoge poznate ličnosti i fanovi širom Balkana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs