Lepi i pokojni

Slava i smrt: Veliki zavodnici koji su završili tragično

Džon Kenedi junior bio je magnet za žene, a vest da je zajedno sa svojom suprugom poginuo u avionskoj nesreći frapirala je svet i pokrenula verovanja u prokletstvo Kenedijevih
Vip priča
22:30h
Slava i smrt: Veliki zavodnici koji su završili tragično

"Slava je kao krug na vodi, koji biva sve veći dok se ne proširi toliko da se pretvori u ništa", rekao je davno Vilijam Šekspir. U jednom trenutku na vrhuncu popularnosti, a u drugoj već pokojni. Ovako se može opisati tragičan odlazak ovih poznatih muškaraca, koji su od ženskih pogleda uperenih samo u njih, naslovnica brojnih magazina, svetskog priznanja i obožavanja izgubili sve u jednom trenutku, koji ih je odveo u smrt, ali i nezaborav.

Džon Kenedi junior

Sin najvoljenijeg američkog predsednika bio je ugledni advokat i novinar. Iako je najviše pažnje svetske javnosti privlačio zbog svog slavnog prezimena i velikog obrazovanja, Džon junior bio je seks simbol devedesetih. Njegova markantna pojava i neverovatna harizma učinile su ga najpopularnijim američkim neženjom.

Međutim, iako je važio za zavodnika, srce mlađeg Kenedija osvojila je prelepa Karolin Beset (Carolyn Bessette), modna ikona, koja je radila za kuću Kelvin Klajn (Calvin Klein). Njihova romansa bila je pod budnim okom medija, a vest o njihovom poslednjem putovanju šokirala je svet. Tragičan let avionom mladih supružnika pokrenuo je sve glasnije verovanja o prokletstvu Kenedijevih.

Džejms Din

Njegova karijera ostaće upamćena kao jedna od najkraćih i najspektakularnijih u istoriji Holivuda. Njegov prvi profesionalni angažman bio je za Pepsi kolu, a od tada je snimio 6 filmova, gde je najzvučniji i onaj koji mu je bio lična karta "Buntovnik bez razloga" (Rebel Without a Cause"). Svi koji su ga poznavali kažu da je Džejms takav bio i u privatnom životu, avanturista i često tih i šarmantan pobunjenik bez posebnog uzroka.

Iako je bio mezimac žena i voleo da menja devojke, jedan je od prvih holivudskih glumaca za koga slovi da je bio biseksualac, jer je voleo da eksperimentiše u svemu. Šuškanja da je bio u dugoj tajnoj vezi sa Robertom Redfordom nikada nisu potvrđena, ali brojni zapisi i knjige o njegovom privatnom životu su potvrdile ovu glasinu. Ovaj šarmer priznavao je da često voli da nagazi gas i ubaci u veću brzinu od dozvoljene. I ta strast mu je odredila kraj, pa je Džejms završio svoj kratak životni put saobraćajnim udesom. Ironija je da se fatalan sudar desio nakon što je Din davao intervju za medije gde je apelovao na mlade da ne voze brzo, jer to može da ih košta života.

Brendon Li

Zvućno prezime odredilo mu je karijeru, ali nažalost i kobnu sudbinu. Sin legendarnog glumca i majstora borilačkih veština Brusa Lija, Brendon, želeo je da krene tatinim stopama i podučavao se na školi glume u Njujorku. Brendon je bio veliki poštovalac Džejmsa Dina i imao je snove o holivudskoj karijeri, koji su, ipak, ostali nedosanjani. Iako su mnogi kritičari u njemu videli naslednika slavnog oca i upućivali mu salve komplimenata, svetla profesionalna budućnost završena je jednim slučajnim metkom.

Tokom snimanja filma Vrane u Severnoj Karolini, Brendon je greškom upucan jer je, navodno, u pištolj, koji se koristio za potrebe filma, stavljen nenamerno pravi metak. U vreme ubistva ovaj nesrećni glumac je imao tri potpisana ugovora sa uglednim 20th Century Fox, koji su mu obećavali slavnu karijeru. Brendon je bio na meti brojnih udavača zbog svog atraktivnog izgleda, a smrt ga je zadesila 17 dana pre venčanja sa verenicom Elijom Haton.

Hit Ledžer

Mračni vitez - ovaj naziv čini se najbolje pristaje slavnom i prerano preminulom australijskom glumcu. Upravo to je i naziv njegovog poslednjeg filma, gde je bio u ulozi Džokera, zbog koga je posthumno dobio Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu. Bio je svestran i veoma talentovan glumac, pa je tako odigrao rolu u filmu Brokeback Mountain sa kolegom Džejkom Gilenhalom, gde su tumačili homoseksualce, ali je sa druge strane osvojio lepši pol kada je zbog potrebe filma Kazanova, uskočio u lik slavnog zavodnika. Ono što je kočilo šarmantnog Hita u privatnom životu bila je zavisnost od droge, koja mu je na kraju i oduzela život. Umro je od kombinacije lekova u sobi svoje kuće na Menhetnu.

Ineteresantno je da je Ledžer neposredno pred smrt izjavljivao da ga uloga psihopate Džokera iscrpljuje i da zbog nje ne može noću da spava. Takođe, mnogi su izgled ovog lika u filmu poistovetili sa licem Brendona Lija u njegovom filmu Vrane. Sličnost ova dva glumca nije samo fizička - i Hit i Brendon umrli su kada im je bilo 28 godina, dok im je karijera bila u vrtoglavom usponu, a obojica nisu dočekali premijeru poslednjeg filmskog ostvarenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs